A A A

Kako i zašto se registrovati?

Registracija u 5. koraka!

Registacija je jednostavna. Njome postajete član portala te s tim dobijate neke nove opcije i mogućnosti.

Registracijom kreirate svoj profil kome poslije pristupate tako što se prijavite na stranici, tj. unesete korisničko ime i lozinku koju ste unijeli prilikom registracije.

Kada se prijavite status će vam biti promijenjen i dobićete nova prava. Moći čete da:

  1. Komentarisati sadržaj na sajtu (komentari ispod novosti),
  2. Dodavati slike u galeriju slika i komentarisanje,
  3. Dodavati slike u privatnu galeriju na profilu,
  4. Dodavati male oglase,
  5. Skidati dokumente iz Download sekcije (kateloge i sav materijal),
  6. Postavljati video snimke,
  7. Uvid u listu članova i pisanje poruka tim članovima,
  8. ...

Svi vaši podaci sem e-mail adrese i lozinke, koje unesete prilikom registracje, su vidljivi drugim registrovanim članovima. Lozinka i e-mail su tajni.

---------------------------------------------------

1. Klikom na Napravi nalog započinjete proces registracije.

Registracija

2. Nakon klika vam se otvori stranica za Registraciju korisnika u kojoj upišete svoje podatke (potrebno je upisati sve podatke označene sa crvenom zvjezdicom). Kliknete u kvadrat pred "Nisam robot" da dokažete da ne širite spam (o spamu je više napisano na kraju upustva). Ko upišete svoje podatke kliknete na Registracija

Prijava-Registracija

-------------------------------------------------------------------

3. Nakon što kliknete na Registracija dobićete ovo:

Vaša registracija zahtjeva potvrdu e-pošte i odobrenje. Pratite korake potvrde poslane u e-mailu. Kada bude odobrena biti će vam poslano obaveštenje na e-mail adresu koju ste unijeli.

Kada dobijete odobrenje onda ćete se moći prijaviti.

Šta to znači?! ...

------------------------------------------------------

4. To znači da je registracija uspjela ali morate da aktivirate profil. Otiđite u svoj e-mail i provjerite poštu. Primili ste e-mail! Kliknite na link koji ste dobili u mejlu! Tek nakon ovoga je vaš profil aktivan- SLIKA ISPOD

Active Image

5. Registracija završena! Otiđite na početnu stranu www.cecava.org i kliknite na Pristup, nakon toga se otvori prozor u kojeg upišete korisničko ime i lozinku, zatim kliknite na Pristup

Prijava

Zašto je ovoliko "komplikovano"?

Ovo nije komplikovano ako imate osnovna znanja kompjutera. Kada naučite jednom da se registrujete na sajt, znaćete da se registrujete na svaki sajt na internetu.

Zašto moram aktivirati? Ma postoje ljudi koji se bave spamovanjem, širenjem reklama i drugih sadržaja. Oni koriste "robote" (male programčiće) koji traže stranice po internetu i sami, automatski, popunjavaju formu za registraciju i registruju se. Nakon toga oni kao članovi zatrpaju raznim "smećem" te sajtove. Da bi se to spriječilo potrebno je aktivirati profil, da se zna da nije unesena lažna adresa i da je sa druge strane čovjek.