Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Lončar: Nadamo se da će biti više beba

Dar EFT grupacije porodilštu u Doboju
 

DOBOJ – U okviru akcije „EuroBlica“ „Klima za svako porodilište u RS“ predstavnici EFT grupacije – Rudnika i termoelektrane „Stanari“ predali su juče na upotrebu četiri klima-uređaja dobojskom porodilištu. Tako je uz raniju donaciju dva klima-uređaja koja su poklonila preduzeća „Sloboprom“ i „Gorenje komerc“ ovo porodilište potpuno opremljeno klima-uređajima, čime su premašena prvobitna očekivanja uprave ove ustanove.

 

„Bilo nam je zadovoljstvo da se priključimo akciji ‘EuroBlica’,

koju su podržali i drugi. Donirali smo četiri klima-uređaja koja
bi trebalo da os iguraju bolje uslove u letnjim mesecima kako bi
se naši mali sugrađani osećali što bolje“, rekao je Stevan Lončar, direktor Rudnika i TE „Stanari“, koji posluju u okviru kompanije EFT.
Vrednost ovih klima-uređaja sa ugradnjom je oko 4.000 maraka, a u ovoj kompaniji kažu da je to „mala pomoć koju EFT pruža porodilištu u nadi da će se ubuduće rađati još više beba“.
„Podržaćemo slične akcije i iskreno se nadamo da će situacija u ovoj regiji biti mnogo bolja kad budu realizovan sve investicije koje planira naša kompanija“, rekao je Lončar.
U ime dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“ donatorima i kompaniji EFT zahvalio je šef porodilišta dr Zlatan Marković.
„Klima više nije luksuz već potreba, tim pre što će omogućiti normalan rad i boravak u porodilištu, naročito leti. I na odeljenju ginekologije je potrebno ugraditi klime, naročito u prostoriji za intervencije, koja je leti jedna od najtoplijih u zgradi“, rekao je Marković.
Klime koje su donirali EFT – Rudnik i TE „Stanari“ već su montirane, a tri su postavljene u bolesničkim sobama i jedna u rađaoni.
„Sad je lakše i pacijentkinjama i nama, a na bolje se nije teško navići. Imamo još dve klime koje treba montirati, a radi se o donaciji ‘Sloboproma’ i ‘Gorenje komerca’ i njih ćemo uskoro postaviti u sobu za trudnice i intenzivnu negu“, naglasila je glavna sestra ginekologije i akušerstva Simuna Sofrenić.
Klima-uređaji u ovom porodilištu još nisu postavljeni samo u porođajnom apartmanu, u kojem mogu da borave i očevi nakon porođaja majki i jednoj manjoj sobi za trudnice inače, porodilištu je potreban još i novi porođajni sto da bi se kompletiralo. 

0 Comments

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.