Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izgorio na livadi

Šezdesetogodišnji Gavro Pavlović iz mjesta Markovac, kod Čelinca, izgorio je na svom imanju kada je pokušao da spali korov na livadi.

 

Pavlović je, kako nezvanično saznajemo, u četvrtak popodne otišao iz svog mjesta prema imanju, koje se nalazi daleko od kuća u Markovcu, i komšije iz posljednje kuće pozvale su ga na kafu. On im je odgovorio da će doći za petnaestak minuta, ali se nije pojavio.

– To je bilo oko 14 časova, a njegovo tijelo nađeno je nešto više od sat vremena kasnije – rekao je za "Fokus" jedan mještanin Markovca.

On je dodao da je Pavlović bio penzioner, a prije toga radio je u preduzeću "Mermer" iz Čelinca. Kaže da su ga komšije znale kao vrijednog čovjeka i dobrog domaćina.

 

Navodno, šumar koji je bio u obilasku terena vidio je da je neko zapalio korov i krenuo je da to provjeri. On je i našao Pavlovićevo tijelo, koje je bilo potpuno ugljenisano. Pozvao je policiju koja je izašla na lice mjesta, a ljekar mrtvozornik je konstatovao da, prema prvom pregledu tijela, nema tragova nasilja.

 

Pavlovićeve komšije smatraju da se on najvjerovatnije onesvijestio od dima i da ga je tako onesviještenog zahvatila vatra. Ne isključuju ni mogućnost da je imao srčani udar i da je preminuo prije nego što ga je zahvatila vatra.

 

Kako je proljeće vrijeme kada se najčešće spaljuje korov na njivama i livadama, iz policije apeluju na ljude koji to rade da ovom poslu pristupe na najbezbjedniji mogući način i uz sve mjere opreza. Prošle godine u BiH bilo je nekoliko sličnih slučajeva, a maksimalan oprez i poštovanje pravila bezbjednosti neophodni su kako se oni ne bi ponavljali.

 

U posljednjih nekoliko dana na području BiH planulo je više požara u kojima su izgorjele veće površine šume, a izazvani su neopreznim paljenjem korova na njivama.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.