Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

oČISTimo PARLAMENTe

{youtube}iJ5ftXX7x4s{/youtube}

 Zanimljiv sajt na kojem se možete informisati o radu svakog parlamentarca, analizirati podatke i zaključiti koga, na osnovu rezultata rada, želite finansirati i naredne četiri godine.

 

 

Život većine građana u BiH već decenijama je siva slika, surova borba za opstanak i preživljavanje. Zemlja sve dublje tone u probleme nezaposlenosti, siromaštva, korupcije i prijeti joj izolacija od društvenih tokova i razvoja koji su prisutni u modernim zemljama svijeta, stoji u najavi kampanje “Očistimo parlamente” koju je pokrenuo Centar Civilnih Inicijativa BiH (CCI). 

 

Kako se dalje navodi CCI smatra da “neodgovorni pojedinci u vlasti, koje već dugo gledamo na političkoj sceni i kojima je jedini interes ostati na vlasti i zadržati postojeće stanje, koje, podsjećamo, samo njima odgovara, oduzeli su pravo većini građana ove zemlje da rade i žive od svog rada, da se školuju i da školuju svoju djecu, da uživaju kvalitetne zdravstvene usluge, da putuju u zemlje po svom izboru i da osiguraju sebi dostojanstven život nakon radnog vijeka”.

 

Prema njihovom istraživanju na dnevnom redu vlasti u BiH u proteklom mandatu se nisu našli problemi iz Građanske platforme, a to su upravo problemi koje su građani identifikovali kao najprioritetnije. Niski procenti realizacije programa rada, neznatan broj usvojenih zakona i mjera koje trebaju da iščupaju BiH iz ponora, nedolazak na sjednice, rad u trajanju od samo nekoliko radnih dana za čitavu godinu za neke institucije i enormna primanja obilježila su mandat 2006-2010. "Međutim, neodgovornim pojedincima ovo ne predstavlja prepreku, njih nije sram, te su se mnogi od njih ponovno našli na listama kandidata za izbore 3. oktobra 2010.g.", zaključuju u CCI-u.

 CCI

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.