Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Savjesno poslovanje – Nakon peticije mještana, Violeta odustala od tvornice u Dubravama

Uprava kompanije Violeta jučer je saopštila da je definitivno odustala od izgradnje nove tvornice papira u Dubravama kod Gruda pošto se stvorila izuzetno negativna atmosfera, odnosno nakon što su mještani Dubrava potpisali peticiju protiv gradnje tvornice.

"Ne znamo na temelju čega je sastavljen tekst peticije pošto od nas nije zatražen nijedan tehnički detalj o pogonu, niti je prihvaćen prijedlog da se formira neovisna ekspertna grupa, koja bi proučila projekt i dala stručno mišljenje", kažu u Violeti.

Mještani Dubrava prenijeli su prošle sedmice rukovodstvu Violete da ne žele u blizini svog naselja energanu, koju su okarakterisali kao termoelektranu. Taj stav su objasnili stahom za svoje i zdravlje svoje djece, pošto će za rad energane biti potreban kotao na ugalj, koji bi bio potencijalni zagađivač.

Iz Violete, pak, navode da kako bi se štetni sastojci iz kotla sveli na minimum, jer bi bio ugrađen elektrostatički filter.

Projekt menadžer Violete Ethem Numić ističe da su odustali od lokacije, ali ne i od projekta. Prema njegovim riječima, u međuvremenu je već pronađeno nekoliko lokacija, koje su čak isplativije od navedene u Dubravama.

Novim pogonom bilo bi otvoreno oko 120 novih radnih mjesta.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.