Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Stop nasilju nad ženama

Na gradskom Trgu u Prnjavoru danas će biti obilježen početak kampanje "Bijela vrpca-Muškarci u borbi protiv muškog nasilja nad ženama".

U skladu sa aktivnostima kojima se obilježava šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama koje je pokrenuo Gender centar Republike Srpske, sutra će svim muškim predstavnicima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti opštine Prnjavor biti podijeljen promotivni materijal i bedževi, odnosno bijele vrpce koje simbolizuju spremnost za okončanje nasilja nad ženama.

 
Isti promotivni materijal će dobiti i svi muški odbornici u Skupštini opštine na sjednici koja je zakazana za četvrtak 26. novembra.

Kampanja "Bijela vrpca" namjenjena je isključivo muškarcima, koji se njenim nošenjem obavezuju da nikad neće počiniti, opravdati ili prećutati nasilje nad ženama i djevojčicama. To je u isto vrijeme i poruka da i muškarci žele da žive u budućnosti koja neće poznavati pojam nasilja nad ženama.

Aktivnosti tokom obilježavanja šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i kampanja "Bijela vrpca" provode se na nivou institucija Republike Srpske, Narodne skupštine RS, lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i medija.

T.S. – SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.