Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vodovod po ko zna koji put

U nedelju (03.02.2008. u 11h) u sali mjesne zajednice, razgovaralo se o  projektu izgradnje vodovoda u mjesnim zajednicamam Čečava, Rastuša, Ukrinica i Radnja. Pitanje vodovoda pokrenuo je SNSD koji je i održao sastanak. Sastanku je prisustvovao direktor Teslićkog vodovoda, odnosno preduzeća "RAD" koje gazduje sa vodovodom i zamjenik načelnika opštine Teslić.

 

 

Ovaj projekat bi bio jedno od najvećih investicionih ulaganja u ovaj kraj a koštao bih oko 4-5 miliona KM a finansirao bi se dijelom kredita, opštinskog budžeta i ličnog učešća građana. Problem je u tome što postojeći vodovod u Tesliću nebi mogao da snadbijeva ovo područje. Vodovod u Tesliću gubi 50% vode od prihvatnog centra do krajnjeg potrošača i pitanje je dana kada će Teslić ostati bez vode, iako slovi za jednu od opština najbogatijih pitkom vodom.

 

Zamjenik načelnika Opštine, u ime SNSN Teslić, prisutnima je  obećao da neće podržati predlog budžeta Opštine ako u njega ne bude uvršten ovaj projekat.

 

Iako Čečava velikim dijelom leži na pitkoj vodi, nije razmatrana mogućnost da se vodoprihvatni centar pravi negdje u Čečavi. Išlo se na to da se voda dobija iz Teslića, dali se paralelno planira i neophodna  rekonstrukcija postojećeg vodovoda, možda i sredstvima namjenjenim izgranji novog, teško je znati.

 

Prisutni su se takođe složili da se pod hitno mora zaustaviti svaka  samoincijativna izgradnja malih vodovoda,  što se sve učestalije radi na ovim područjima gdje se par kuća udružuje i od opštine traži poticaj. U buduće takvi projekti se nesmiju dozvoliti jer svaki novi mali vodovod dovodi u pitanje kompletnu opskrbu stanovništva.

 

Narednih nedelja sastančit će se u Tesliću ali i u drugim selima kako bi se ubrzao projekat i informisalo stanovništvo, a mi ćemo i dalje pratiti šta se dešava. 

 

Sastanak je video dokumentovan ali je greškom zapis izgubljen. Audio zapis će biti postavljan u toku dana u download-u.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.