Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Додавање садржаја на портал

Обавијест за ауторе: Потребно је да се сви аутори придржавају основних правила при додавању садржаја како би портал био уредан, функционалан и читак.

Основе

  1. Наслови и садржај се пишу ћирилицом, малим словима. Избјегавати кориштење великих (Caps Lock) слова.
  2. Све фотографије и други документи прије подизања на сервер (Upload) морају бити преименована у смислене називе, на следећи начин: Називи се пишу латиницом, без слободних мјеста и раздвојени средњом цртицом као нпр: rastuska-pecina.jpg, centar-cecave-jul-2021.jpg итд. Када се додаје више фотографија, на крају се додају бројеви, нпр: rastuska-pecina-1.jpg, rastuska-pecina-2.jpg
  3. Обратити пажњу на предложак УРЛ-а (десно у подешавањима сталне везе). Он се аутоматски генерише и преводи у латиницу код објављивања. На њега морате мислити само у случају да одлучите мијењати наслов након што сте већ објавили вијест. Ако је то случај, обришите поље предложак УРЛ-а како би сајт при новој објави могао изгенерисати нови.
  4. Одабрати само једну категорију
  5. Препорука је да се додају Ознаке у пољу за исте. То су популарни ”тагови” или кључне ријечи. Кључне ријечи се пишу малим словима, почетно слово велико.
  6. Издвојена слика је обавезна код сваке вијести. Квалитет и величина фотографија није стандардизивана али препорука је да иде резолуција 1920х и величина до 2Mb. За документе нема ограничења а видео садржај може ићи до 256Mb а све преко се подиже на YouTube канал.
  7. Одломак је обавезан код сваке вијести. Представља скраћен опис вијести и дугачк је до двије реченице.