Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Услови коришћења

Преузимање садржаја

Ауторски текстови, фотографије и видео садржај објављен на Информативном порталу Чечаве, може се преносити на другим медијима уз изричито писмено одобрење издавача. Било који дио текста или другог дигиталног садржаја преузет супротно правилима, може бити предмет одговарајућих законских поступака.

Линкови на друге интернет странице

Портал се састоји од ауторских садржаја, садржаја партнера и оглашивача, бесплатних и комерцијалних садржаја, као и линкова на друге интернет странице. Све садржаје користите на сопствену одговорност. Портал не сноси одговорност ни за какву штету насталу његовим коришћењем или оглашавањем на њему.

Заштита приватности

Портал поштује приватност својих корисника и посјетилаца портала. Податке из процеса регистрације, као и остале податке о кориснику, Портал неће давати на увид трећој страни, осим истражним органима у складу са важећим законима.

Корисницима Портала строго је забрањено:

  • објављивање, слање и размјена садржаја који крше постојеће БиХ и/или међународне законе, садржаја који је увредљив, вулгаран, пријетећи, расистички или шовинистички, као и садржаја који је штетан на било који други начин;
  • објављивање, слање и размјена информација за које посјетилац зна или претпоставља да су лажне, а чије би коришћење могло да нанесе штету другим корисницима;
  • лажно представљање, односно представљање у име другог правног или физичког лица;
  • објављивање, слање и размјена садржаја који су заштићени ауторским правом;
  • објављивање, слање и размјена нежељених садржаја корисницима без њиховог пристанка или тражења, или путем обмане;
  • свјесно објављивање, слање и размјена садржаја који садрже вирусе или сличне програме направљене у сврху уништавања или ограничавања рада било којег компјутерског софтвера и/или хардвера и телекомуникационе опреме;
  • прикупљање, чување и објављивање личних података других посјетилаца Портала и корисника.

Уколико сматрате да садржај објављен на Порталу поврјеђује Ваше лично, ауторско или друго право или интерес, можете да захтјевате да се на њему објави Ваш одговор или исправка. Ако се након провје утврди да је Портал погријешио, грешку ће јавно признати и исправити је у складу са Кодексом новинара.

Портал задржава право измјене, укидања (привременог и трајног) било којег садржаја, услуге или услова кориштења на Порталу без обавезе претходне најаве. Свако ажурирање текста, било новим информацијама, било исправљањем погрешних информација, биће обиљежено тако да читаоцима буде јасно предочено шта је тачно измјењено.

Посљедња измјена 10.10.2023.