Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Репортаже

Висећи мост у Вучићима пркоси Укрини и времену

У тишини осунчаних коса подну којих ријека Укрина пресијеца питоми зелени пејзаж, смјештен је заселак Вучићи – скривена оаза ушушкана у гнијезду непрегледних обронака обраслих шумом и укотљених бистрим потоцима. На око трећем километру узводно од 12. километра према Планама, наилазимо на јединствен призор – висећи мост, изразито пјешачки, који својом једноставношћу и скромношћу пркоси времену.

Опширније

Учитељ Павле Савковић прича о историји школе, ратовима и животу у Чечави

У видеу снимљеном за Српску телевизију 2004. године, учитељ Павле Пајо Савковић, кроз мозаик личних прича и анегдота, говори о школству у Чечави, градњи и рушењу објеката школе, ратовима 40их и 90их, и другим сјећањима из живота.

Опширније

Душанови путовали у Блумберг

Протеклог викенда, чланови КУД „Душан Станковић”, путовали су у њемачки град Блумберг на фестивал фолклора. Ову прилику су искористили и да посјетите неколико заиста занимљивих локација у Њемалкој и Швајцарској.

Опширније

Били смо на Вучјој планини

Овновијада на Вучјој планини, која се одржава у недјељу, идеална је прилика за бијег од најављених врућина и оптимална дневна доза здравља, под условом да се не претјера са врућом цицваром и печењем. Планинске врлети и непрегледни плато на 1300 метара надморске висине, са разасутом стревом разноврсног љековитог биља и четинара, чији мириси и боје се са сваким кораком смјењују, одушевиће и најзахтјевније љубитеље природе.

Опширније

ПД Визант: Планинарски излет на Љубушу

Љубуша је планина која се налази између Дувањског, Косног, Равањског поља и Раме. Према југу се простире до Вран планине, према истоку и сјевероистоку до Радуше, а према западу и сјеверозападу граничи с Дувањским пољем.

Опширније