Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Репортаже

Петковићи се вратили из града, гаје козе и праве разне сиреве

Весна и Дејан Петковић су млади брачни пар из Ступе који се послије кратког боравка у граду одлучио вратити на село. Трагом својих вршњака, за послом и лагоднијим животом недуго након склопљеног брака 2017. године, они одлазе живјети у Прњавор гдје је Дејан нашао запослење.

Опширније

Од пара опанака до свјетске славе

Културно-умјетничко друштво „Душан Станковић“ је основано 1951. године, да би, вјерује се, осамдесетих година прошлога вијека престало са радом. Требало је проћи више од три деценије како би био обновљен његов рад, а та част је припала Наташи Стојановић- Мастиловић.

Опширније

Три генерације Девића гаје љубав према музици

Да је љубав према музици дар који носимо у крви а самим тим често преносимо са кољена на кољено, показје случај чечавске породице Девић. Ново је шаргију почео свирати са својих седам година чувајући овце и говеда по Делин виру, Адељку и Равном лугу уз поток Марјаницу.

Опширније

Двије хумке на Крањском гробљу и данас чувају сјећање на жртве куге

У засеоку Плане, на заравни изнад кућа Ненада и Владе Јотановића, налази се локалитет Крањско гробље. О шумским радницима из Крања и Словеније који су ту, наводно, сахрањени прије два вијека, када је овим крајевима харала куга, прича се преноси генерацијама.

Опширније