Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести

Бобан Смиљанић најбољи спортски радник у 2023. на општини Теслић

Наш спортски радник Бобан Смиљанић из Укринице, члан Управе ФК Укрина Чечава, изабран је за најбољег спортског радника на општини Теслић за 2023. годину.

Опширније

Убачени ракови у Малу Укрину

Средином марта, група ентузијаста из Ступе убацила је одређену количину јединки ријечног рака у Малу Укрину. Ова акција је планирана са надом да ће допринијети обнови природног екосистема који је већ готово двије деценије угрожен елиминацијом ове аутоктоне врсте из њеног станишта.

Опширније

Након пораза Обудовцу, Укрина ће прву прољетну побједу тражити против добојског Жељезничара

У суботу 16. марта са почетком у 14 часова, одиграће се утакмица на стадиону 15. април у Добоју. Домаћи Жељезничар ће угостити екипу Укрине у оквиру 17. кола РФЛ Центар. Друго коло у прољетној полусезони носи поновно гостовање наше екипе. У прошлом колу, наша екипа је гостовала у Обудовцу код екипе Црвене звијезде. Одиграна је фер, коректна и борбена утакмица, а наши фудбалери су у 95 минуту остали без бода, будући да су домаћи фудбалери неспретну интервенцију иначе веома расположеног голмана Маријановића, искористили и оставили бодове. Лист је окренут, првенство иде даље, тако да нас очекује поновно гостовање. Нема предаје унапријед! Фудбалери морају изаћи подигнуте главе и борити се за грб Укрине, јер то овај клуб заслужује.

Опширније

ПД Визант позива на шетњу Растушом поводом шест година постојања

Планинарско друштво „Визант 74274“ Чечава, поводом шест година постојања, у недјељу 31.03.2024., организује пјешачење селом Растуша са посјетом Растушкој пећини. Ради се о најмасовнијем планинарским догађајем на општини Теслић, али и шире. Претходна окупљања су бројила преко 300 учесника.

Опширније

У Теслићу одржано Светосавско вече фолклора

У Теслићу је, у оквиру обиљежавања Светосавске недјеље, одржано Светосавско вече фолклора. Догађај је приређен 23.01. у Великој сали Дома „Просвјете“, а oрганизатори су били КУД „Душан Станковић“ из Чечаве и СПКД „Просвјета“ из Теслића, уз подршку тамошњих Српских православних парохија.

Опширније

ФК Укрина: Неславни јесењи резиме

Током јесењег дијела првенства, екипа је забиљежила укупно 17 бодова, што их је позиционирало на 11. мјесту на табели. У 15 одиграних утакмица, тим је забиљежио пет побједа на свом терену, укључујући важне тријумфе над екипама као што су Црвена Звијезда из Обудовца и Хајдук Кожухе.

Опширније

Изградња капеле у гајском гробљу – Позив на састанак

Иницијативни одбор за изградњу капеле са пратећим просторијама у чечавском гробљу Гај позива мјештане засеока Гај, Брђани, Шушњарани, Речани и остале заинтересоване да дана 6. јануара 2024. године од 15:00 часова присуствују састанку везаном за информисање о даљњим активностима око изградње поменутог објекта, за чију је градњу у претходном периоду обезбијеђена пројектна документација заједно са преносом власништва над грађевинским земљиштем, прикључком на градски водовод и електро мрежу, укључујући и приступни пут као и парцелу намијењену за паркинг аутомобила.