Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из региона

ПД Визант позива на шетњу Растушом поводом шест година постојања

Планинарско друштво „Визант 74274“ Чечава, поводом шест година постојања, у недјељу 31.03.2024., организује пјешачење селом Растуша са посјетом Растушкој пећини. Ради се о најмасовнијем планинарским догађајем на општини Теслић, али и шире. Претходна окупљања су бројила преко 300 учесника.

Опширније

У Теслићу одржано Светосавско вече фолклора

У Теслићу је, у оквиру обиљежавања Светосавске недјеље, одржано Светосавско вече фолклора. Догађај је приређен 23.01. у Великој сали Дома „Просвјете“, а oрганизатори су били КУД „Душан Станковић“ из Чечаве и СПКД „Просвјета“ из Теслића, уз подршку тамошњих Српских православних парохија.

Опширније

Амбасадор Кине посјетио Растушку пећину

Амбасадор Кине у Босни и Херцеговини, Ји Пинг, посјетио је данас Растушку пећину током званичне посјете општини Теслић. Током посјете, амбасадору Ји Пингу уручен је поклон пакет који садржи производе пољопривредног газдинства Илинчић. Чланови КУД “Душан Станковић” представили су народну ношњу краја и такође уручили пригодан поклон амбасадору.

Опширније

Сада и званично: Богданић и Гајић искључени из СНСД-а

Општински одбор СНСД-а у Теслићу, под вођством предсједника Радислава Ђурића, искључио је Драгана Богданића и Ђорђа Гајића из странке, након вишемјесечних унутарстраначких превирања, на сједници одржаној 9. новембра.

Опширније

У Пећини Растуша обиљежена имплементација пројекта Заштита културног наслеђа у БиХ

Данас смо у споменику природе „Пећина Растуша“ свечано обиљежили имплементацију пројекта „Заштита културног наслеђа у БиХ“.

Опширније

Од скромног штанда до сајамске сензације: Прича о Радовану Топреку

На овогодишњем Београдском сајму књига, пажњу једне студентице Факултета друштвених наука из Београда, привикао је књижевник који је поред њеног штанда, смјештен уз ограду на ободу сајма, непримјетно и стидљиво, покушао продавати примјерке књиге са својим ликом на корицама и насловом „Жива истина је”. Узела је телефон, снимила кратки видео и поставила на ТикТок.

Опширније

Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ, посјетио Пећину

Јуче је у Теслићу боравио Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ. Повод за ову посјету било је отварање дјечијег игралишта у МЗ Ђулићи, које је финансирано од стране ЕУ. Након овог свечаног догађаја, господин Затлер је у друштву Начелника општине Теслић, др Милана Миличевића, посјетио и споменик природе „Пећина Растуша“.

Опширније

Активности у споменику природе „Пећина Растуша“

Данас је завршен значајан дио овогодишњих радова у споменику природе „Пећина Растуша“, чиме је унапријеђена понуда и безбједност посјетилаца на овом јединственом локалитету.

Опширније