Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из региона

Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ, посјетио Пећину

Јуче је у Теслићу боравио Јохан Затлер, шеф Делегације ЕУ у БиХ. Повод за ову посјету било је отварање дјечијег игралишта у МЗ Ђулићи, које је финансирано од стране ЕУ. Након овог свечаног догађаја, господин Затлер је у друштву Начелника општине Теслић, др Милана Миличевића, посјетио и споменик природе „Пећина Растуша“.

Опширније

Активности у споменику природе „Пећина Растуша“

Данас је завршен значајан дио овогодишњих радова у споменику природе „Пећина Растуша“, чиме је унапријеђена понуда и безбједност посјетилаца на овом јединственом локалитету.

Опширније

Миличевић: Радимо пројекте од историјског значаја

Начелник општине Милан Миличевић истиче да се пројекат реконструкције фабрике воде, која снабдијева Теслић чистом водом, налази у завршној фази рада. Подсјећа на то да постојеће постројење није реновирано од свог почетка, а током садашњих радова знатно се повећава капацитет и рјешава проблем водоснабдијевања за наредних сто година, како тврди.

Опширније

Душанови затворили Теслићко љето

У склопу манифестације „Теслићко љето,“ вечерас је одржан незабораван концерт под називом „Чечава своме Теслићу,“ који је приредило Културно-умјетничко друштво „Душан Станковић“ из Чечаве. Овај концерт је уприличен у предивном градском парку у Теслићу и окупио је мноштво заљубљеника у традиционалну и културну баштину.

Опширније

Растушани подигли крст у част свих учесника одбрамбено-отаџбинског рата

У суботу, 12. августа 2023. године, мјесни одбор Борачке организације Растуша заједно са мјештанима села освештао је крст подигнут у част свих бораца из ове мјесне заједнице који су учествовали у одбрамбено-отаџбинском рату и при стварању Републике Српске. Крст је подигнут на Калаури, у парку поред комплекса постојећих споменика.

Опширније

Шта знамо о напредном систему видео надзора који је уведен у Теслићу и другим градовима РС

Општина Теслић је крајем фебруара објавила да је званично пуштен у рад напредни систем видео надзора на подручју града. O каквом систему се ради и да ли ће служити у циљу заштите дјечијих игралишта, канти за смеће и хватати нерегистрована возила, или он представља много више од тога, па и опасност по становништво, доносимо у овој ауторској анализи.

Опширније

У ТЕ Станари украдене четири тоне акумулатора

Полиција трага за непознатим особама који су украли и одвезли чак четири тоне акумулатора, који су власништво Рудника и Термоелектране “ЕФТ” Станари.

Опширније