Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одабрано БиХ – свијет

Миличевић изразио саучешће породицама страдале дјеце: Трагедија је посљедица читавог низа проблема, насиље међу дјецом постало је нормализовано и прихваћено као дио свакодневице

Наизглед мирно, облачно јутро у Београду, првог дана послије првомајских празника, прекинула је вијест да је у основној школи у том граду дошло до пуцњаве у којој је убијено осморо дјеце, а још шесторо њих рањено. Убијен је и чувар школе, а рањена наставница. Извршиоц је четрнаестогодишњи дјечак а сва убијена дјеца су рођена између 2009. и 2011. године.

Опширније

Шта знамо о напредном систему видео надзора који је уведен у Теслићу и другим градовима РС

Општина Теслић је крајем фебруара објавила да је званично пуштен у рад напредни систем видео надзора на подручју града. O каквом систему се ради и да ли ће служити у циљу заштите дјечијих игралишта, канти за смеће и хватати нерегистрована возила, или он представља много више од тога, па и опасност по становништво, доносимо у овој ауторској анализи.

Опширније

Ми у операцији Ваздушни мост (Операција Халијард)

Данас је у Бољанићу обиљежено 78 година од спасавања савезничких авијатичара и другог војног и цивилног особља са аеродрома у Бољанићу потпомогнутог ЈВуО а у склопу највеће операције спасавања оборених савезничких ваздухопловаца икада, под називом ”Халијард – ваздушни мост”.
На свечано уприличеној церемонији су, без изузетка и по већ традиционалном обичају, о историји говорили политичари.
Али хајде да видимо шта се тачно догодило, гдје смо били и какву улогу смо имали ми са ових наших простора у вријеме Халијарда.

Опширније

Туга у манастиру Тавна: Преминула монахиња Ана родом из Чечаве која је у светињу Немањића дошла прије 60 година

У манастиру Тавна, код Бијељине и Угљевика, упокојила се монахиња Ана Милашиновић (88), која је у ову светињу Немањића дошла пре више од 60 година. Опијело и сахрана ће се обавити у четвртак 19. августа у 12:30 часова у манастиру Тавна.

Опширније

Sve što morate znati o kovidu-19

U nastavku vam prenesimo jedan tekst koji vam može pomoći u razumijevanju virusa i onoga što se dešava u vezi njega. Ako ste u nedoumici ili nešto ne znate a željeli saznati, ne edukujte se putem fejsbuka i socijalnih mreža jer na njima cirkuliše veliki broj lažnih vijesti i navoda. Takav sadržaj se čak brže širi od istine.

Опширније

Вирус корона – контакт број

​Сви путници који долазе из подручја гдје су регистровани случајеви појаве новог вируса корона морају да се унутар 14 дана од доласка у Републику Српску телефонски јаве надлежном дому здравља. Путници који немају свог породичног доктора у Републици Српској потребно је да се телефоном јаве Институту за јавно здравство Републике Српске. За све информације у вези са овим питањима отворена је бесплатна телефонска линија 0800 50 555.

Гдје то живимо?!

Колико смо ми као појединци одговорни за стање у нашој заједници и да ли смо нешто предузели да то поправимо? Индекс корупције на Балкану од 180 држава и територија показује какви смо ми људи:

Опширније

Дуел Бранко Перић и Милан Тегелтија

Разлог за велику полемику и бројне реакције посљедњих дана била је одлука ВСТС-а о провјерама ратне прошлости тужилаца и судија у Босни и Херцеговини, али и због тема о којима је судија Бранко Перић писао у својим колумнама. Перић је између осталог раније говорио о везама Милана Тегелтија са предсједником Републике Српске Милорад Додика те трговини утицајем.

Перић је ракао да је он обичан човјек из правосуђа који види ситуацију на другачији начин за разлику од људи из ВСТС-а.