Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Одабрано БиХ – свијет

Туга у манастиру Тавна: Преминула монахиња Ана родом из Чечаве која је у светињу Немањића дошла прије 60 година

У манастиру Тавна, код Бијељине и Угљевика, упокојила се монахиња Ана Милашиновић (88), која је у ову светињу Немањића дошла пре више од 60 година. Опијело и сахрана ће се обавити у четвртак 19. августа у 12:30 часова у манастиру Тавна.

Опширније

Sve što morate znati o kovidu-19

U nastavku vam prenesimo jedan tekst koji vam može pomoći u razumijevanju virusa i onoga što se dešava u vezi njega. Ako ste u nedoumici ili nešto ne znate a željeli saznati, ne edukujte se putem fejsbuka i socijalnih mreža jer na njima cirkuliše veliki broj lažnih vijesti i navoda. Takav sadržaj se čak brže širi od istine.

Опширније

Вирус корона – контакт број

​Сви путници који долазе из подручја гдје су регистровани случајеви појаве новог вируса корона морају да се унутар 14 дана од доласка у Републику Српску телефонски јаве надлежном дому здравља. Путници који немају свог породичног доктора у Републици Српској потребно је да се телефоном јаве Институту за јавно здравство Републике Српске. За све информације у вези са овим питањима отворена је бесплатна телефонска линија 0800 50 555.

Гдје то живимо?!

Колико смо ми као појединци одговорни за стање у нашој заједници и да ли смо нешто предузели да то поправимо? Индекс корупције на Балкану од 180 држава и територија показује какви смо ми људи:

Опширније

Дуел Бранко Перић и Милан Тегелтија

Разлог за велику полемику и бројне реакције посљедњих дана била је одлука ВСТС-а о провјерама ратне прошлости тужилаца и судија у Босни и Херцеговини, али и због тема о којима је судија Бранко Перић писао у својим колумнама. Перић је између осталог раније говорио о везама Милана Тегелтија са предсједником Републике Српске Милорад Додика те трговини утицајем.

Перић је ракао да је он обичан човјек из правосуђа који види ситуацију на другачији начин за разлику од људи из ВСТС-а. 

„Изненадна“ одлука Европског парламента: Грађанима БиХ више не требају визе

Европски парламент прихватио је данас већином гласова приједлог посланика Тање Фајон да се, на темељу закључка Европске комисије да су власти у Сарајеву и Тирани задовољиле све захтјеве, крајем године уведе безвизни режим за ове двије земље.

Опширније

Република Српска слави 18. рођендан

Република Српска данас прославља Дан Републике и крсну славу Светог првомученика и архиђакона Стефана. Поводом Дана Републике и крсне славе у Бањалуци ће бити одржане бројне свечаности, којима ће, осим највиших званичика Српске, присуствовати предсједник Србије Борис Тадић и Његово краљевско височанство принц Александар Други Карађорђевић са породицом.

Опширније

Четрнаест година Дејтонског споразума

У Републици Српској данас се обиљежава 14. годишњица Дејтонског споразума , који је потписан 21. новембра у Дејтону, а парафиран 14. децембра исте године у Паризу.

Опширније