Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Свети Сава у Храму Рођења Пресвете Богородице

Данас је у храму пресвете Богородице у Чечави служена литургија поводом Светог Саве – српског принца, монаха, игумана манастира Студенице, књижевника, дипломате и првог архиепископа аутокефалне Српске православне цркве. Свети Сава у Чечави се прославља од 1879. године као школска слава и вјерски празник.

Опширније

ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ одликована Орденом Његоша другог реда

На церемонији поводом 9. јануара, дана Републике Српске, ЈУ ОШ „Јеврем Станковић“ одликована је данас у Бањалуци Орденом Његоша другог реда.

Опширније

Уређено партизанско гробље у Чечави

Волонтери теслићког Савеза удружења бораца НОР-а уредили су крајем децембра три партизанска гробља на подручју Теслића. У склопу акције уређено је и партизанско гробље у Чечави. Акција је обухватала крчење корова и обнову натписа на споменицима и надгробним плочама.

Опширније

ПД Визант врши упис нових чланова

Планинарско друштво „Визант 74274″Чечава, у периоду од 1. до 15. јануара, врши обнову чланства и упис нових чланова за 2023 годину. Тим поводом, Управни одбор Друштва позива све заинтересоване планинаре као и оне који имају намјеру да то постану, да нам се придруже како би заједно и ову годину испунили незаборавним успоменама кроз путовања, весела дружења и посјете мјестима која само планинари имају привилегију да виде.

Опширније

Завршена реконструкција крова друштвеног дома

У Чечави је завршена реконструкција крова друштвеног дома која се реализује у склопу пројекта „Јачања улоге мјесних заједница у БиХ“ који општина Теслић реализује у сарадњи са Краљевином Шведском и Владом Швајцарске кроз Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Опширније

Фолклораши учили и тренирали на планини Гоч

Овогодишње дјечије фолклорнице радионице на планини Гоч у Србији окупиле су рекордан број учесника, а по први пут на њима је учествовало и КУД Душан Станковић са својим најмлађим ансамблом.

Опширније

МЗ Чечава организује хуманитарну акцију за куповину стамбеног контејнера

Почела је акција сакупљања средстава за куповину стамбеног контејнера. Акцију организује Мјесна заједница Чечава, а за набавку стамбеног контејнера потребно је сакупити 13.000 КМ. Акција се реализује у склопу рјешавања стамбеног питања сестара Васић из Чечаве.

Опширније

Три вепра одстријељена у реону Плана

Данас су ловци ловачког удружења „Тетријеб“ Теслић, секције „Висока Глава“, у лову на црну дивљач одстријелили три вепра, од тога једног капиталца. Лов је реализован у реону Плана, гдје је један вепар одстријељен у шпицевима Бијеле ријеке према Високој главици, други у Мрком Брду близу границе са Шњеготином, док је трећи одстријељен у Сувој ријеци у Планама.

Опширније