Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Обиљежена Мала Госпојина

Данас је обиљена Мала госпојина, један од највећих Црквених празника којим се слави долазак на свијет Пресвете Богородице. Данас је и слава нашег храма у Чечави, у коме је тим поводом синоћ и данас организовано молитвено саборовање.

Опширније

Крчио њиву, изгорио у пожару

У пожару који је данас захватио дио засеока Продановићи, смртно је страдао мјештатин Неђо Пајуновић. До несреће је дошло приликом паљења корова на парцели Пољац. Пожар је захватио и једну страну брда Главице, али је брзом интервенцијом ватрогасаца и уз велику помоћ мјештана ватра обуздана, чиме је спријечено њено ширење ка густијој шуми и кућама које се налазе у непосредној близини.

Опширније

Почела градња „Minox” производне хале у Чечави

Компанија Minox доо, са сједиштем у Добоју, која се од 2018. године успјешно бави израдом свих врста металних конструкција и њихових дијелова, отпочела је градњу производне хале и сједишта фирме у Чечави, који ће се налазити петсто метара с лијеву страну пута од центра према Теслићу.

Опширније

Реакције и саопштење поводом објављеног текста и настале ситуације при расподјели буџетских средстава за клубове

Након јучерашњег текста под насловом „ФК Укрина понижена, Општина показала неразумијевање за остварене резултате”, стигле су многобројне реакције и одржан састанак Општинске управе и представника фудбалског клуба Укрине.

Опширније

ФК Укрина понижена, Општина показала неразумијевање за остварене резултате

Представници општине Теслић, са сарадницима и координаторима за спорт, донијели су Одлуку о расподјели буџетских средстава за текућу годину, у којој су донешене апсурдне и понижавајуће одлуке према ФК „Укрина” Чечава.

Опширније

Радови на базенима Дујић у завршној фази

Радови на базенима у Чечави су интензивирани и налазе се у завршној фази. Ако се посао настави овим темпом, инвеститори су увјерени да је пуштање у рад могуће већ половином августа мјесеца.

Опширније

Хуманитарни базар за Тамару 12. августа испред Кино сале у Теслићу

Испред Кино сале у Теслићу ће се у четвртак 12. августа од 11 часова одржати Хуманитарни базар за Тамару на коме ће се прикупљати финансијска средства за операцију петогодишње Тамаре Лукић.

Тамари, чији је отац иначе поријеклом из Чечаве је десна нога краћа у односу на лијеву. Након прве операције у Америци 2019. године Тамари је постављен Илизаровљев спољашњи фиксатор, којим је дјелимично коригована дужина екстремитета.

Током 2020. године поновно је оперисана како би јој се скинуо апарат са десне поткољенице.

На десној нози носи ортозу и ортопедску ципелицу са повишицом. Без обзира на све Тамара је једна весела и насмијана дјевојчица, која сања да дотакне тло са оба стопала, те се игра и скаче са својим вршњацима и носи нормалну обућу као и сва дјеца. Да би се све то постигло Тамара мора још да прође кроз неколико оперативних захвата за продужења ноге.

За нову операцију која је планирана наредне 2022. године у Америци потребна је већа свота новца како би се дјевојчици обезбиједила потребна средства за операцију и рехабилитацију.

На базару ће сви посјетиоци моћи купити букете, одјећу, обућу, козметику, торте и разне друге предмете по симболичним цијенама а сав приход ће ићи за Тамарино лијечење.

Овај хуманитарни базар је дио велике хуманитарне акције „За Тамарино љепше дјетињство“ коју су покренули ФК „Укрина “ Чечава, ПД „Визант 74274“  Чечава, КУД „Душан Станковић“ Чечава.

У неколио продавница и кафића на подручју општине Теслић су постављене и хуманитарне кутије за донацију новца, а акција ће трајати неколико мјесеци како би се прикупила што већа количина новца која је потребна за операцију.