Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Збор у Чечави – петак 19, субота 20. и недјеља 21. август

На четвртој сједници Савјета мјесне заједнице Чечава, на којој су присуствовали Мјесна борачка организација, Мјесно удружење пензионера и чланови локалних удружења, утврђен је датум предстојећег народног збора и договорене активности на омасовљвању истог.

Опширније

Одржана четврта међународна смотра фолклора

Јуче је у Чечави одржана четврта међународна смотра фолклора под називом „Преко Дрине и Саве па до Мале Укрине најљепше се коло вије”. Смотра је окупила више од двадесет друштава из Србије, Хрватске и Републике Српске, који су бројној публици и гостима приказали тридесет својих увјежбаних кореографија.

Опширније

Савјет МЗ: Завршена санација пута и мостова од стране Д.О.О Предо Градња

Избором новог Савјета МЗ Чечава једна од првих одлука је била успостављање сарадње са фирмом „Предо Градња“ која је у том тренутку имала уговор за одржавање и чишћење корита ријеке Јаворове, Трноваче и Мале Укрине.  У разговору са фирмом закључили смо да је фирма Предо Градња и те како заинтересована за коректну сарадњу са нашом мјесном заједницом јер је период реализације ових радова био јако дугачак и захтјевао превоз велике количине тешког терета преко мостова и путева кроз нашу Чечаву.  Једна од првих заједничких одлука је била санација неколико некатегорисаних путева мајданом  те нам је фирма Предо Градња на располагање дала машине потребне за насипање и затезање макадамских путева.

Опширније

80 година од четничког пуча у Чечави

У априлу ове године навршило се 80 година од четничког пуча у Чечави, догађаја који је обиљежио почетак братоубилаштва које ће борбу против окупатора ставити у други план и у годинама рата однијети много живота, разорити село и створити дубоке подјеле међу мјештанима које сежу све до данашњих дана.

Опширније

До сада засађено 3.000 садница: У току пошумљавање пожаришта на подручју рејона Чечаве

На подручју рејона Бијела Ријека у Чечави током редовног прољетног пошумљавања пожаришта биће засађано 12.900 садница бијелог бора, кажу из Шумског газдинства „Борја“.

Опширније

Позив за учешће у акцији пошумљавања у Чечави у оквиру обиљежавања свјетског дана планете земље

Позивамо вас да нам се придружите у акцији пошумљавања Чечаве, коју Центар за младе Теслић спроводи у сарадњи са ЈПШ “Шуме Републике Српске”-Шумско газдинство “Борја”, а у склопу обиљежавања Свјетског дана планете земље.

Опширније

Чечавци на Ритму Европе

Ксенија Иванић, Кристина Јотановић, Немања Петровић, Дејан Станојевић и Анастасија Поповић из Чечаве, представљаће општину Теслић на дјечијем фестивалу “Ритам Европе 2022”. Они су јутрос отпутовали у Котор Варош на дводневне припреме.

Опширније