Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Омладински клуб Теслић у Чечави

Омладински клуб Теслић боравио је на студијској посјети МЗ Чечава са циљем укључивања руралних крајева општине у активности омладинског сектора. Приликом посјете представљени су историјат и рад наше организације, а у име домаћина учесницима се обратио предсједник Савјета МЗ Чечава Милан Милашиновић.

„Најљепше је када имате некоме показати свој успјех, а поготово успјех свог села. Драго ми је да смо овом приликом могли показати младим људима из Теслића како функционишу и раде удружења у Чечави и надамо се да ћемо опет имати прилику угостити чланове Омладинског клуба Теслић“, изјавио је Милашиновић.

Панелисти на догађају били су и Наташа Мастиловић, предсједница КУД Душан Станковић из Чечаве, као и Мирко Липић, тренер и директор ФК Укрина из овог мјеста. Истом приликом представљени су и Планинарско друштво Визант те роботичарка Николина Томић, као један од примјера успјешних младих људи који долазе из ових крајева општине Теслић.

„Било је ово једно веома занимљиво искуство кроз које смо могли упознати представнике KУД-а, фудбалског клуба и планинарског друштва те разговарати са младима. Надам се да ће и млади из руралних крајева препознати потенцијал у ОKТ-у те нам се придружити и учествовати у побољшању својих мјесних заједница“, истакла је Неда Јотановић (17), једна од учесница догађаја.

За вријеме посјете догађај је одржан на базенима „Дујић“ у Чечави, те су чланови ОКТ-а изразили одушевљење амбијентом и изгледом базена.

Активност је реализована у склопу пројекта „Оснаживање капацитета омладинског сектора општине Теслић“ подржаног од стране Општинске управе Теслић и Института за развој младих КУЛТ.

У Чечави одржан предизборни скуп СНСД-а

У Чечави је синоћ одржан скуп СНСД-а поводом Општих избора. СНСД наводи да је на овом скупу разговарано о развоју овог краја и Републике Српске, те су представљени кандидати СНСД-а за највише функције, као и кандидати за Народну скупштину Републике Српске – Далибор Панић, Миодраг Лукић и Марина Малетић, те кандидат за Парламентарну скупштину БиХ Драган Богданић.

Опширније

Почела нова школска година

Данас је у основној школи ”Јеврем Станковић” у Чечави почела нова школска година. Директор школе Остоја Марковић, том приликом честитао је свим ученицима, учитељима, наставницима и родитељима почетак школске године. Настава за 136 ученика ће се одвијати у матичној школи у Чечави, те подручним школама у Укриници и Кисељаку.

Опширније

Школа - 2008. година / Фото: Неђо Сувајац

Спаде школа на четири ђака првака

Након што сам у септембру 2010. године са екипом Независних новина обишао Чечаву правећи репортажу о пустоши под старим храстом, затвореним подручним школама и 300 ученика на које смо спали, по први пут сам постао свјестан размјера демографске катастрофе којој свједочим. Чак ни тада суочавање са чињеницом да смо у нешто више од три деценије изгубили 80% ђака, није наговјестило да ће се у времену која долази тренд убрзано одвијати, а камоли да ће наредна деценија и тај број преполовити.

Опширније

ПД Визант добило првог цертификованог водича

Јуче је, након осмодневне обуке, Александар Дакић, предсједник Планинарског друштва Визант, положио лиценцу за водича 3. категорије – водичи оспособљени за вођење група у љетњим условима по планинама високим до 3600 м/нв.

Опширније

Нова расвјета и сређен полигон код Основне школе

Једна од већих припрема за тунрир и збор је била припрема полигона код Основне Школе како би се омогућили услови за мали фудбал. Овом приликом је полигон очишћен од траве те је опран а затим су урађене нове црте које обиљежавају терен за мали фудбал. Постављене су и нове мреже на голове а урађена је и нова расвјета.

Опширније

Одржан збор

Протеклог викенда у Чечави је одржан традиционални збор. Тродневна манифестација је протекла у богатом културном, спортском и забавном програму а привукла је и велики број посјетилаца.

Опширније