Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вијести из Чечаве

Златни фолклораши КУД-а “ Душан Станковић“ представиће Чечавску изворну игру на Свјетском фестивалу фолклора у Шпанији

Златни фолклораши одлазе на један од највећих свјетских фестивала фолклора у Шпанију, у Лорет де Мар.

Опширније

Oбиљежена Спасовданска манифестација „Крстоноше“

Данас је у Чечави традиционално обиљежена Спасовданска манифестација „Крстоноше“. Као и сваке године, учесници су прошли кроз село носећи крст, литије и иконе. Молитва је служена на једанаест локација, а ове године манифестацију су увеличали и стари и нови растушки попови Неђо и Небојша.

Опширније

Одржан пети фестивал фолклора

Протеклог викенда у Чечави је одржана пета традиционална смотра фолклора у организацији домаћег КУД-а. На овогодишњој смотри су наступила бројна културно-умјетничка друштва. Поред Душанових, наступило је четрнаест удружења из Републике Српске, једно српско удружење из Хрватске, као и једно удружење из Црне Горе. Ова мала али вриједна међународна присутност је обогатила културну разноликост овогодишње смотре и пружила прилику да се културно наслијеђе дијели и цијени упркос географским границама.

Опширније

Успон на Лелију и Трескавицу / Фото: Бранислав Радишић

Визант освојио врхове Херцеговине

Први овогодишњи дводневни поход, чланови планинског друштва Визант из Чечаве, су имали на двије планине чији врхови прелазе висину изнад 2000 м.н.в. Као и у предходном периоду, трудили су се да што више препјешаче, па су тако за два дана прешли готово 50 километара и освојили 8 врхова изнад 2000 м.н.в.

Опширније

20. маја велика смотра фолклора у Чечави

Велика и већ традиционална 5. смотра фолклора под називом „Нек’ се коло игра, нек’ се коло вије у Чечави поред Мале Укрине”, одржаће се 20. маја. Долазак на смотру у Чечаву је најавило 17 српских удружења са око 650 фолклораша из Србије, Хрватске, Црне Горе и Српске, а посјетиоци ће још једном имати прилику да уживају у најљепшим играма и ношњама из свих крајева гдје се баштини српско културно насљеђе.

Опширније

Позив на други форум грађана

Други форум грађана МЗ Чечава, гдје ћемо имамо прилику заједно одлучити у којем смјеру уложити додатних 40 000КМ кроз пројекат УНДП и Општине Теслић, одржаће се у недјељу 14. маја у Горњој Чечави са почетком у 12 часова.

Опширније

Дијелови Чечаве и Растуше погођени ледом

Невријеме праћено ледом захватио је данас у поподневним часовима дијелове Чечаве, Растуше и Укринице који гравитирају уз ријеку Укрину. Невријеме је продужило ка Станарима причињавајући штету и у дијеловима те општине.

Опширније