Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Krstonoše 2011

Dan Vaznesenja Gospodnjeg,  Spasovdan, proslavljen je danas u Čečavi, ljetnim poljskim molitvama na  već poznatim lokacijama iz prethodnih godina, u sklopu tradicionalnih Krstonoša, uz učešće oko stotinjak mještana predvođenih sveštenikom parohije čečavske. Kao i obično, kolona krstonoša dočekana je i počašćena na više mjesta u selu. Osim poljskih, obavljene su i molitve ispred spomenika Živojinu Vasiljeviću, prvom čečavskom krstonoši, kao i ispred spomenika palim borcima u centru Čečave.

 

Po povratku, u hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je sveta liturgija, uz sasluženje sveštenika iz susjednih parohija, a nakon trokratnog ophoda oko hrama, obavljena je i poljska molitva ispred crkve.  
Danas je svečano otvoren asfaltni put do crkve, koje je presijecanjem vrpce obavio Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović, uz prisustvo njegovog zamjenika Miodraga Lukića, predsjednika Savjeta MZ Čečava i drugih gostiju.
Nakon ove ceremonije u Svetosavskoj sali priređen je svečani ručak za sve goste. Srpska Pravoslavna crkvena opština Čečava zahvaljuje se svima koji su svojim prilozima pomogli proslavu Spasovdana, gdje su se posebno istakli Miloš Lazić i Milivoje Tomić.

Foto galerija

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.