Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ко је у праву?

 

СДС ОО Теслић на ово одговара:

ОПШТИНА ГРАДИ ИНФРАСТРУКТУРУ, А РТРС МРЖЊУ

Обично када се улаже у инфраструктуру неког насеља то буде поздрављено од стране мјештана. То не важи и за активисте СНСД-а и Социјалистичке партије у Чечави, у којој и према којој се само ове године гради 4,5 километара пута, далеко више него у било којем другом мјесту на нашој општини, а све у циљу да што више заваде народ у том мјесту, ради њихових личних интереса!

Дакле, пут Продановићи-Ликићи у Чечави, за који је пројекат постојао и за вријеме власти СНСД-а, али није урађено ништа за све те године, ове године почео је да се гради. Читав пут је дужине око 5 (пет) километара, а ове године се према усвојеном Програму за почетак гради прва дионица од 835 метара, чији је наставак изградње планиран наредних година.

Познати активисти СНСД-а и СП-а, који имају своје име и презиме, дижу буну у поменутом засеоку – само зато што изградња прве фазе овог пута не пролази баш крај њихових кућа! Није битно то што је пут који су чекали толико година, почео да се гради, проблем је што први асфалт добијају комшије из истог засеока, а не појединци из поменуте двије партије. Умјесто очекиване прославе активиста СП супротно свим нормама и Изборним законима злоупотребљава дјецу и са њима развија транспарент: ШТО СТЕ НАМ УКРАЛИ ПУТ!

У том свом апсурду помоћ добијају од кога другог него од режимске Радио телевизије Републике Српске, која је данас направила по обичају изузетно пристрасан прилог у Чечави, без прилике да се друга страна адекватно изјасни сем штурог контакта путем електронске поште, а како сазнајемо из извора у врху локалног СНСД-а, овом циркусу ће у вечерашњем дневнику бити посвећена значајна минутажа.

У дневнику РТРС један по један активисте СНСД и СП требали би да дају дуже изјаве како је спорно што њих нико није питао гдје пут треба да почне да се гради и гдје је најпотребније, као и небулозе и дезинформације да је пут требао да почне да се ради гдје они желе и да је „помјерен“.

Истина је следећа: пут није помјерен, нити украден, него се на путу дужине 5 километара, почетна дионица од 835 метара не гради тамо гдје поједини активисти СНСД-а и СП-а желе – него њиховим комшијама! Без обзира на то што их из општине увјеравају да би наредних година у етапама требало да се заврши комплетна комуникација!

У прилогу би такође требало да дају изјаву како су тај пут годинама чекали, али не и то зашто се буне када се пут коначно гради, а нису се бунили за вријеме свих 8 година владавине СНСД-а, када није урађено ништа!

Српска демократска странка ће поводом пристрасног извјештавања РТРС-а упутити деманти овој медијској кући, али и пријаве Централној изборној комисији БиХ именом и презименом за активисте СНСД-а и СП-а за злоупотребу дјеце у сврху политичке пропаганде, што је кажњиво изборним законом и свим конвенцијама, као и за изношење неоснованих оптужби!

Општинска управа Теслић, у мандату начелника Милана Миличевића, труди се да сходно могућностима равномјерно улаже у све дијелове општине, која је једна од три највеће у Републици Српској по површини.

Чечава, познатија и као „Мала Србија“, највеће село по површини на подручју наше општине, али и у бившој Југославији, за вријеме комунизма је била потпуно занемарена по питању развоја инфраструктуре.

Српска демократска странка, која је и основана 19.8.1990. у Чечави, од оснивања се трудила да што више улаже у развој села, као главног предуслова за останак становника и за што нормалнији живот, па је тако и Чечава за вријеме владавине СДС спојена са другим општинама, а уложено је до сада највише у развој некатегорисаних путева, поготово у периоду мандата начелника Миличевића.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.