Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Удружење ”Пробуди се” и пројекат ”Стражбеница”

 Удружење грађана ”Пробуди се” је оформљено прије непуну годину дана. Од почетка су се ангажовали на уређењу игралишта на брду Стражбеница и до сада су урадили доста посла. У наставку преносимо њихово саопштење, вијести и слике са јучерашњег окупљања. 

 

Саопштење

Све је изгледало да ће то бити још један обични фебруарски дан, али 25 фебруар 2015.године све је био само не обичан..,окупила се једна мала екипа, младих људи у Чечави која је имала жељу, вољу и снагу да нешто уради у своме селу, у своме дворишту. Одлука је пала да се окупе у организацију која би асоцирала на њихове намјере. Тако је настала организација „Пробуди се“ које је од тога дана званично и почело са радом. Особе које су одлучиле да је коначно вријеме за буђење у Чечави знале су да је пут трновит и поплочан разним замкама разних особа и интересних група које већ дуго егзистирају у нашем селу и којима свака промјена не доноси ништа добро, јер им даје до знања да се и они морају мјењати. Али за њих и њихове циљеве ми нисмо марили. Ма челу те екипе се нашао човјек који је био спреман да поднијети највећи терет почетних корака и сада као Секретар Удружења могу рећи да ми је задовољство било и биће ићи у корак с таквим човјеком. Знајући у какве сукобе и почетна потцјењивања улазимо, предсједник Душко је енергично одлучио да у првој години постојања урадимо нешто због чега ћемо се с осмјехом сјећати наших активности у 2015ој години. 
Удружење грађана „Пробуди се“ је основано са циљем да се сви заједно покренемо и пробудимо да урадимо нешто корисно не само за младе већ и за све становнике Чечаве и околине, да их подржимо, едукујемо, да органиујемо разне хуманитарне, културне, спортске и забавне акције, али исто тако да се унаприједи животна средина у циљу промовисања туристичких и еколошких потенцијала нашег краја. 
Тако смо се одлучили да наш први пројекат буде „Стражбеница“-изградња и реконструкција спортских терена. Основни циљ овог пројекта је био да се на природној љепотици Стражбеници створи мјесто за окупљање омладине, дружење дјеце, одмарање старијих који воле шетњу, свака она активност која краси овај рурални крај наше општине.
Особе које су нам изашле у сусрет и помогле нам финансијски и подршком да се овај пројекат реализује, покушали смо на симболичан начин да им се захвалимо.
Од некадашњег запуштеног терена који није могао у пуном капацитету да послужи спортским играма и рекреацији мјештана овог краја, сада изгледа више него спремно да сви који пожеле могу да га користе да се забаве и играју на реконструисаним спортским теренима.
Ово је био наш први пројекат који је уједно и наш први знак за буђење, јер нас тек чекају многобројни пројекти кроз које ћемо да се „будимо“. 
До неког новог пројекта велики поздрав од Душка, Данијела и моје маленкости Сандре! 

djmedia:60

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.