Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Porodica Đukanović

Prema predanju Đukanovići su u Čečavu došli sa Klupa. Najstariji poznati predak je Blagoje Đukanović, koji je odabrao današnji posjed, vidjevši da je teren pogodan i da ima dosta izvora. Nakon toga dovodi ženu Anicu i braću Damjana, Gavru i Antu.

Otac i sin (1963) Panto Đukanović i njegov sin Bogdan
 
Damjan je imao tri sina: Gavru Jevtu i Vitomira. Brat mu Gavro imao je samo sina Leksu, a brat Anto sinove Teodora i Stanka.
Damjanov sin Gavro imao je sinove Jevtu i Vitomira, a sin mu Jevto sina Vladu i kćeri Rosu, Stanu, Sofiju i Koviljku. Damjanov sin Vitomir imao je sina Milorada, kćeri Bosiljku, Zoricu, Koviljku, Janju i Zagorku.
Gavrin sin Lekso imao je sina Gostimira, a Antin sin Stanko sina Vasu. Teodorovi sinovi su Jevrem i Jovan.
 
 

Sample Image


Bakinih sedamdesvtoro unučadi: Janja Đukanović sa unukom Velimirom (1963)
 

Blagoje i žena mu Anica imaju sinove Miajila i Đuku i kćer Cvijetu. Miajlo nije imao potomaka. Đuka ima sina Gavru i kći Aniku. Cvjeta se udala za Simu Prodića (oca Jove Prodića).
Blagojev unuk Gavro imao je sinove Pantu i Vasu i kćeri Ljilju i Trivunu. Pantina djeca su Bogdan i Zorica. Bogdan ima devetoro djece: Dobrivoja, Sinišu, Gavru, Vidosavu, Živanu, Dobrilu, Kosaru, Grozdanu i Koviljku.
Supruga Bogdana Đukanovića živa je i danas. Baba Janja (kćerka Luke Petrovića iz Osivice) umrla je 1995. godine u 96 godini života. Imala je 70 praunučadi i 7 čukununučadi.
 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.