Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Породица Ђукановић

Отац и син (1963) Панто Ђукановић и његов син Богдан

Према предању Ђукановићи су у Чечаву дошли са Клупа. Најстарији познати предак је Благоје Ђукановић, који је одабрао данашњи посјед, видјевши да је терен погодан и да има доста извора. Након тога доводи жену Аницу и браћу Дамјана, Гавру и Анту.

Дамјан је имао три сина: Гавру Јевту и Витомира. Брат му Гавро имао је само сина Лексу, а брат Анто синове Теодора и Станка.

Дамјанов син Гавро имао је синове Јевту и Витомира, а син му Јевто сина Владу и кћери Росу, Стану, Софију и Ковиљку. Дамјанов син Витомир имао је сина Милорада, кћери Босиљку, Зорицу, Ковиљку, Јању и Загорку.

Гаврин син Лексо имао је сина Гостимира, а Антин син Станко сина Васу. Теодорови синови су Јеврем и Јован.

Благоје и жена му Аница имају синове Миајила и Ђуку и кћер Цвијету. Миајло није имао потомака. Ђука има сина Гавру и кћи Анику. Цвјета се удала за Симу Продића (оца Јове Продића).

Бакиних седамдесеторо унучади: Јања Ђукановић са унуком Велимиром (1963)

Благојев унук Гавро имао је синове Панту и Васу и кћери Љиљу и Тривуну. Пантина дјеца су Богдан и Зорица. Богдан има деветоро дјеце: Добривоја, Синишу, Гавру, Видосаву, Живану, Добрилу, Косару, Гроздану и Ковиљку.

Супруга Богдана Ђукановића жива је и данас. Баба Јања (кћерка Луке Петровића из Осивице) умрла је 1995. године у 96 години живота. Имала је 70 праунучади и 7 чукунунучади.

Из књиге ”Чечава – село у Републици Српској” аутора Бранка Перића.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.