Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Обилазак Горњих Плана

Сунчан мартовски, недељни дан, послије сњежних и кишовитих дана, натјера нас у природу на чист ваздух. Није нам пуно требало да одлучимо гдје би смо се упутили, одредили смо као дестинацију Краљичино брдо у засеоку Плане. У долини ријеке Укрине и нижим предјелима Чечаве, снијег се отопио, потоци су набујали, док се на обронцима планине Јаворова, налази око десетак центиметара бијелог покривача. Хладни вјетрић се пробијао кроз голети шуме, стварајући у очима сузе. Птичице својим цвркутом најављују љепше дане, а понеки глас се могао чути са брда на брдо.

Ако мислите да можете отићи негдје и бити усамљени, у Чечави, тешко. Идући према Краљичином брду од Петковића сретали смо путнике намјернике и овдашње становнике, који су послије зимског сна изабрали исту дестинацију као мјесто за одмор и рекреацију.
У повратку, навратили смо код Владе Јотановића 84-годишњег становника Горњих Плана. Дочекани смо са осмјехом на лицу, срећом у очима и широких руку. Домаћин нас је угостио, онако како то умију планчани, уз кафу, ракију, сок, кекс, домаћи мед.. Уз сјећања и приче о прошлом времену, чула се и која мелодија из старе дрвене шаргије, док су на прозору пјевушиле могло би се слободно рећи домаће птичице…

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.