Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prvo uređeno igralište u Čečavi

Da Prodanovići mogu biti prmjer drugim zaseocima Čečave, pokazuje i novouređeno igralište „Potok“ , prvo u Čečavi takve vrste, koje su sa slogom i ljubavlju izgradili za svoje najmlađe,  dajući im oazu mira koja će im donositi sreću i zdravlje a ujedno će moći da slijede primjer starijih koji ih uče da samo dobri međuljudski odnosi u zajednici doprinose boljoj kvaliteti života.

 

 

Sample Image

 

 

Projekat je počeo početkom godine. Krenuli su od prikupljanja priloga a koliko je projekat podržan pokazuje i to da od mještana niko nije dao manje od 20 KM po domaćinstvu. Prilozi su prikupljani i u luci Kopar, mještanin ovog zaseoka  Prodanović  Novak – Nuto koji radi u luci donio je 180 Eura koje je prikupio od prijatelja i radnih kolega. Takođe iz Kopra je donesen konopac za penjanje i ljestve od konopa.

Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
Sample Image
U izgradnji igrališta su učestvovali svi mještani, čak i najmlađi su se prihvatili posla.

 

Sample Image
Sample Image 
Do sada je izgrađena nastrešnica 7 x 3 metra koja može služiti za više namjena. Postavljene su velike i male ljuljaške, konop za penjanje, mali teren na kome je postavljen koš i golovi za mali fudbal a u planu je da se uradi i tvrda podloga, urađen je  teren za veliki fudbal sa golovima i posijana trava, uređen je potok pored igrališta, stolovi za roštiljanje i radi se na proširivanju tako da će se raditi i pečenjara. Sve je urađeno na betonskim temeljima, kvalitetnim metalom i drvetom.

 

Sample Image
Sample Image
Sample Image

Jedan od incijatora projekta, Pajunović Brane, kaže da je do sada u igralište uloženo 3.300,00 KM od toga su mještani skupili 1,600,00 KM a Opština je finansirala izgradnju nastrešnice koja je koštala 1.700,00 KM. Takođe je Stevo Savković prilikom iskopa i poravnanja zemljišta sa mašinon odradio 2,5 sata besplatno.

 

Sample Image

Igralište je okruženo šumom, smješteno u uvali, odiše svježinom i čistim vazduhom. Pored žubori potočić u koji se ne ispušta ni jedna kanalizacija.

 

Sample Image

Zaseok Prodanovići broji 28 djece uzrasta do 15 godina, koja od danas imaju mjesto za igru i druženje.

 

I to nije sve, dok u drugim zaseocima mještani ratuju oko međa i brinu kako da nadmaše komšiju, a toliko su bogati da nemaju sa kim popiti kafu, u Prodanovićima se bije drugačija bitka – kako vlastitim trudom i od aktuelne vlasti  izvući neku korist. Gledajući zadnjih godina to im dobro  polazi za rukom, dok na „prioritetnim“ putnim pravcima ni metar asfalta nije položeno – njima je asfalt  pred kuće došao.

 

Sample Image

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.