Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Уређено прво одмаралиште у Чечави

Дјеца уређују игралиште / Фото: Слободан Милетић

Да Продановићи могу бити примјер слоге другим засеоцима Чечаве, показује и новоуређено одмаралиште „Поток“ , прво такве врсте у Чечави. Мјештани су малу оазу за уживање, одмор и игру подигли са слогом и љубављу заједно са најмлађима, учећи их тако да слиједе примјер старијих и да само добри међуљудски односи у заједници доприносе бољој квалитети живота.

Уређење фудбалског игралишта

Реализација пројекта је кренула почетком године прикупљањем добротворних прилога, а колико је пројекат подржан показује и то да ни једно домаћинство није учествовало са мање од 20 КМ. Прилози су прикупљани и у луци Копар, гдје је мјештанин овог засеока Продановић Новак – Нуто, који ради у луци Копар, приложио 180 € које је прикупио од пријатеља и радних колега. Такође, из Копра је донесен и конопац за пењање те једне љестве од конопа.

Sample Image
Одмор под настрешницом

До сада је изграђена настрешница 7 x 3 метра која се може користити за више намјена. Постављене су велике и мале љуљашке, коноп за пењање, мали терен на коме је постављен кош и голови за мали фудбал, а у плану је да се уради и тврда подлога. Уређен је поток поред игралишта, столови за роштиљање и ради се на проширивању тако да ће се радити и печењара. Све је урађено на бетонским темељима и квалитетним материјалом.

Sample Image
Бране Пајуновић

Један од инцијатора пројекта, Бране Пајуновић, каже да је до сада у игралиште уложено 3300 КМ, од тога су мјештани сакупили 1600 КМ а Општина је финансирала изградњу настрешнице која је коштала 1700 КМ. Стево Савковић је приликом ископа и поравнања земљишта са машинон одрадио 2,5 сата бесплатно.

Игралиште је окружено богатом шумом, смјештено у природној ували и одише свјежином и чистим ваздухом. Поред жубори поточић у који се не испушта ни једна канализација.

И то није све. Док у другим засеоцима мјештани воде рат око међа и међусобно не разговарају, у Продановићима гледају како властитим трудом и уз помоћ актуелне власти направити нешто у засеоку. Да им труд полази за руком показује и чињеница да им је асфалтни пут стигао у засеок, док на „приоритетним“ путним правцима у Чечави ни метар асфалта није положено.

Засеок Продановићи броји 28 дјеце узраста до 15 година, која од данас имају мјесто за игру и дружење.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.