Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Одржан први “Гастро фест” у Станарима

У Станарима је вечерас одржан први “Гастро фест” на којем су кулинарске вјештине и гастрономску понуду представили локални ресторани, произвођачи здраве хране, те ловачко и риболовачко друштво са подручја ове општине. 

Организатор манифестације је Спортско–туристичка организација општине Станари, а директор Борис Шљивић рекао је Срни да је ово први јавни догађај оваквог типа на којем су представљени локални производи.

Шљивић је задовољан оџивом и најавио да ће манифестација прерасти у традиционалну са садржајним програмом.Шљивић је задовољан оџивом и најавио да ће манифестација прерасти у традиционалну са садржајним програмом.
Предсједник станарског Удружења пољопривредних произвођача “Пољопривредник” Михајло Гаврић рекао је да су вечерас изложени готови производи направљени, између осталог, од органске малине, ароније, меда, млијека, ракије.

gastro fest stanari 2Он каже да је у Станарима регистровано 147 пољопривредних газдинстава, али да се мали број бави и прерадом својих производа, што се у наредном периоду планира промијенити.Он каже да је у Станарима регистровано 147 пољопривредних газдинстава, али да се мали број бави и прерадом својих производа, што се у наредном периоду планира промијенити.

Гаврић очекује да ова манифестација прерасте у сајам мале привреде и занатства.

Замјеник градоначелника општине Станари Денис Стевановић рекао је да ова локална заједница промовише туризам и пољопривредне произвођаче који се баве органском производњом, и подсјетио да је за текућу годину из буџета општине на име подстицаја у пољопривреди издвојено око 200.000 КМ.Замјеник градоначелника општине Станари Денис Стевановић рекао је да ова локална заједница промовише туризам и пољопривредне произвођаче који се баве органском производњом, и подсјетио да је за текућу годину из буџета општине на име подстицаја у пољопривреди издвојено око 200.000 КМ.

 http://glas-regije.com/

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.