Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dani „crvenog slova“ u Kulašima

U Kulašima kod Prnjavora počela je tradicionalna Vidovdanska olimpijada "Kulaši 2010", koju organizuje Boračka organizacije opštine Prnjavor.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Prnjavor Miro Šikarac rekao je da ovo druženje boraca upriličeno povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske /RS/ i proboja posavskog koridora.

 

"Za učešće na Olimpijadi uputili smo poziv za 66 ekipa, pa se nadamo dobrom odzivu i nastupu oko hiljadu takmičara u šest sportskih disciplina", rekao je Šikarac i dodao da će biti održana takmičenja u malom fudbalu, potezanju konopca, bacanju bombe u cilj, bacanju kamena s ramena, streljaštvu i krosu na 5.000 metara.

On je istakao da će se na ovogodišnjoj olimpijadi po prvi put nekoliko sekcija ratnih vojnih invalida nadmetati u sportskom ribolovu.

Učesnici Vidovdanske olimpijade "Kulaši 2010" jutros su u crkvi u Kulašima prisustvovali parastosu za poginule borce ovog kraja, a kod spomen obilježja su položili vijence i prislužili svijeće za nastradale saborce.

U ponedeljak, 28. juna, na Vidovdan u Spomen hramu na Vučijaku u znak sjećanja na 704 poginula borca sa područja opštine Prnjavor, ali i sve srpske rodoljube od Kosova do danas biće služeni liturgija i parastos.

SRNA

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.