Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Glasajte za naj kutak Srpske: OŠ Dositej Obradović Blatnica

Osnovna škola "Dositej Obradović" u Blatnici kod Teslića postoji više od stotinu godina, ali je posljednju deceniju počela da skreće pažnju prolaznika, putnika, izletnika i svih onih, koje bilo koji razlog navede u ovo, 25 kilometara udaljeno, naselje od Teslića.

Dvorište više liči na muzej na otvorenom nego li na školski prostor. Redovi cvijeća raznih vrsta i boja ukrašavaju i šire prijatne mirise, a u samom cvijeću lijepo uređena zaprežna kola, natra za tkanje, stupa za obradu vune i platna, ralo staro oko 120 godina, te niz alata koji podsjećaju na nekadašnje zanate teslićkog kraja.

U ovom etno-muzeju nalaze se i pčele, ptice, pečurke za smještaj dvadesetak osoba, ljuljaške, vodenice i fontane, ljetnikovci, uređene staze i velika tabla za šah na otvorenom.

 

 

A tek ulaz u školu. Otkriva sve neobičnosti i ljepote. U hodniku škole veliki akvarijum-fontana u kojem dominira životinjski svijet, ribe, rakovi… U hodniku škole nalaze se i ptice sa prelijepo uređenim kavezima.

Direktorka ove škole Mangala Petković kaže da je u uređenje dvorišta uloženo malo novca, ali mnogo truda.

– Cvijeće donose radnici i učenici iz svojih bašta, a oni rade i druge poslove na uređivanju ove oaze. Hrane ptice i ribe, okopavaju i sade biljke, čiste korov i svakodnevno obogaćuju dvorište novim sadržajima – istakla je Petkovićeva.

 Cilj je, kažu u ovoj školi, da onima koji dolaze ostave obavezu da dvorište i školu dograđuju i čuvaju i da svako na svoj način da doprinos, a podrška je već prisutna i kod radnika, đaka, roditelja, mještana, ali i šire zajednice.

Kako glasati

I vi možete učestvovati u izboru "Najkutak Republike Srpske" tako što ćete dati glas onom prostoru koji je po vašem mišljenju zaslužio da bude izabran kao najljepši kutak Republike Srpske.

Na taj način stičete pravo na jednu od nagrada koje su namijenjene upravo vama.

*******************

SMS-om možete glasate tako što, na broj 091/510-101 pošaljete poruku koja sadrži riječ GLAS zatim redni broj prostora.

Primjer, ako želite glasati za dvorište Osnovne škola "Dositej Obradović" u Blatnici kod Teslića pod rednim brojem 6, tekst SMS poruke glasi: GLAS 6.

Broj važi za sva tri operatera mobilne telefonije u BiH. Cijena poruke je 0,80 KM+PDV

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.