Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Растуша: Последња литургија оца Недељка Пришића

Свештеничке породице Пришић и Недић / фото: Синиша Лазић

У недељу 1.Маја 2022.љета Господњег након 40 година богослужења, отац Недељко Пришић одслужио последњу литургију у храму Покрова Предвете Богородице у Растуши. Овом приликом окупило се више од стотину вјерника да испрати оца Недељка у заслужену пензију, као и да дочекају и пожеле добродошлицу оцу Небојши Недићу. Свету литургију помагали су Архијерејски намјесник теслићки Миладин Вуковић и отац Станислав.

Отац Недељко је цијели свој радни вијек служио у Растуши и Укриници, те један период у Ступи. Заједно са сложним народом, изградише Храм Покрова Пресвете Богородице у периоду од 1998. до 2010.године. Нови свештеник је Небојша Недић, родом са Озрена, отац два дјечака.

Отац Недељко је по завршетку литургије поклонио крст свом наследнику у аманет народу и као сјећање на сва добра дјела учињена сложним радом, са жељом да се тако настави и у наредном периоду.

Четрдесет година заједничког рада, четрдесет година успона и падова, лијепих и тешких тренутака, туге и среће, заједничких успомена и сјећања сакупи се у један дан, у једну литургију и бесједу. У очима вјерног народа видјеше се сузе и емоције. По завршетку литургије уприличен је ручак за најближе сараднике, одборнике, коло српских сестара. Предсједник МЗ Растуша Саша Дакић је предао поклоне у знак захвалности као и већи број вјерника.

ВАШЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА СВЕШТЕНИКОМ МОЖЕТЕ ПРОНАЋИ У ТР „ШУЈИЋ-ПРОМЕТ“ ЧЕЧАВА КОД АЛЕКСАНДРА ЛАЗИЋА.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.