Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ukrina slavila u Stanarima

Stanari: Rudar – Ukrina (Čečava) 2:3 (2:3)

Nedjelja, 09.05.2010. Stadion u Stanarima. Gledalaca: 50. Sudija: Ljubiša Stojanović. Pomoćnici: Zoran Tripunović i Davor Tripić. Delegat: Petko Bilić. Strijelci: 1:0 J.Kokić (11'), 1:1 Vidaković (19'), 2:1 Radić (25'-pen), 2:2 Miličić (33'), 2:3 S.Prodić (43'). Žuti kartoni: Sr.Lazić, Sl.Lazić (Rudar), Petrović, Vuković (Ukrina). Igrač utakmice: Slaviša Kvržić (Ukrina).

Rudar: Kvržić, Stokić, R.Kokić, Kerić, Panić (od 46' Erić), Radić, J.Kokić, Ž.Marković (od 71' Tutnjević), Vintonji (od 46' Sl.Lazić), Simić (kap), Sr.Lazić. Trener: Đ.Pantić

Ukrina: Petrović (kap), Pavlović, G.Prodić, Miličić, Lipić, Vidaković, Vuković, Lipovčić, S.Prodić, Kvržić, Radonjić. Trener: M.Dakić

U obostrano otvorenoj utakmici gosti iz Čečave odnijeli su bodove iz Stanara, iako su dva puta imali gol zaostatka. Golove za Ukrinu postigli su Vidaković, Miličić i Slaviša Prodić, dok su za Rudar pogodili Janko Kokić i Radić iz penala.

U trećem odmjeravanju snaga ovog proljeća Ukrina je ponovo savladala ekipu Rudara. U pripremnom periodu u martu Čečavci su slavili ubjedljivu pobjedu u Stanarima, a samo sedam dana kasnije Rudar se revanširao gostujućom pobjedom u okviru prvog kola Kupa FS POR. Tradicionalno rivalstvo dvije ekipe učinilo je da se igrači oba tima ne štede kako bi došli do pobjede.

    Utakmicu je otvorio Srđan Lazić velikim promašajem posle asistencije Janka Kokića, mada je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Do desetog minuta se uglavnom borba vodila na sredini terena, a onda su gosti propustili dobru priliku. Na povratnu loptu iz šesnaesterca natrčao je Slaviša Prodić i pogodio Radomira Kokića. Samo minut kasnije Janko Kokić oduzima loptu na polovini Ukrine, solo akcijom vara dva protivnička igrača, a zatim fintom izbacuje iz igre i golmana Petrovića i šalje loptu u nebranjenu mrežu – 1:0! Prava minijatura i potvrda kvaliteta povremenog futsal reprezentativca BiH. Raspoloženi Kokić je pravio mnogo problema igračima Ukrine, koji se nisu ustezali da oštro stratuju na njega, pa je u 16. minutu lakše povrijeđen. U devetnaestom minutu gosti su izjednačili – na lijepu asistenciju Kvržića pogodio je Vidaković – 1:1! Nakon primljenog gola Rudar je pritisnuo goste pred njihov gol, a Radić i Stokić su pokušali da ugroze gol Petrovića iz slobodnih udaraca sa distance. U 24. minutu još jedan bravurozan potez Janka Kokića – ponovo je nanizao nekoliko igrača Ukrine, a onda idealno uposlio Lazića. Brzonogi napadač je pokušao driblati golmana Ukrine, a kapiten gostiju ga ruši u kaznenom prostoru. Sudija Stojanović pokazuje na bijelu tačku, a Petroviću pokazuje samo žuti karton! Pet minuta kasnije gosti imaju odličnu priliku, ali je ne koristi Lipovčić. U 33. minutu Ukrina je ipak izjednačila preko Miličića, a asistent je opet bio Slaviša Kvržić. Nakon polušanse Lazića u 35. i Radićevog "slobodnjaka" u 41. minutu, gosti potpuno preokreću rezultat u 43. minutu. Dugo je lopta bila na lijevoj strani, a onda je upućena pred gol Kvržića. Tamo ju je neometan prihvatio Slaviša Prodić i poslao iza leđa golmana Rudara – 2:3! Gosti su do kraja poluvremena uputili još jedan opasan udarac, ali je Kvržić odbranio.

    Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme, a Slaviša Prodić je uputio dva poprilično loša šuta nakon dobrih prodora. Simić je mlako šutirao u 65. minutu, a dva minuta kasnije sudija Stojanović je propustio da pokaže još jedan crveni karton, kada je Stokić pogibeljno startovao na Vukovića. Stokić je prošao bez javne opomene, a Rudar iskoristio kraći prekid i preuzeo kontrolu igre. Ipak, nije stvorio ozbiljniju šansu, a pokušaji Kokića, Erića i Slađana Lazića završavali su uglavnom van okvira gola. Gosti su se vješto branili, povremeno istrčavajući kontranapade. Na kraju je završeno rezultatom iz prvog poluvremena, a gosti su slavili novu pobjedu osluškujući rezultat iz Kožuha.

    Vodeći Vučijak je zadržao prvo mjesto pobijedivši na teškom gostovanju protiv Hajduka. Sloboda je nadigrala Borac u Kotorskom i iskupila se za poraz od Rudara na domaćem terenu. Polet je dobru formu potvrdio ubjedljivom pobjedom protiv Borca 1975 u Modranu, a čast domaćina u ovom kolu spasio je BSK pobijedivši Trebavu. Četiri kola prije kraja trku udvoje nastavili su Vučijak i Ukrina. Dijeli ih samo jedan bod, a biće zanimljivo ispratiti finiš prvenstva. Čini se da nešto lakši raspored ima tim iz Čečave, ali će u posljednjem kolu gostovati baš u Majevcu! Rudar sa 19 osvojenih bodova dijeli šesto mjesto sa Hajdukom, ekipom koju će ugostiti za 7 dana. Jesenas je Hajduk pobijedio 3:0.

Raspored Rudara, Vučijaka i Ukrine do kraja prvenstva (velikim slovima označene utakmice na domaćem, malim slovima utakmice na gostujućem terenu):

Rudar: HAJDUK, Borac (K), BORAC 1975, Bsk
Vučijak: Trebava, POLET, Sloboda, UKRINA.
Ukrina: BORAC (K), Borac 1975, BSK, Vučijak.

 
Izvor: fkrudarstanari.blogger.ba
 
Rezultati 14. kola:
Kožuhe: Hajduk Vučijak 2 : 3
Bušletić: BSK Trebava 1 : 0
Osinja: Borac 1975 Polet 1 : 5
Kotorsko: Borac (K) Sloboda 0 : 2
Stanari: Rudar Ukrina 2 : 3
Tabela:
1 Vučijak 14 10 3 1 43 : 18 33
2 Ukrina 14 10 2 2 41 : 16 32
3 Trebava 14 8 1 5 21 : 13 25
4 Sloboda 14 8 1 5 25 : 19 25
5 BSK 14 6 2 6 22 : 21 20
6 Hajduk 14 6 1 7 28 : 29 19
7 Rudar 14 6 1 7 23 : 30 19
8 Polet 13 5 3 5 21 : 24 18
9 Borac (K) 13 3 1 9 18 : 35 10
10 Borac 1975 (O) 14 0 1 13 15 : 50 1
Parovi 15. kola:
Stanari: Rudar Hajduk
Čečava: Ukrina Borac (K)
V.Sočanica: Sloboda Borac 1975
Podnovlje: Polet BSK
Osječani: Trebava Vučijak

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.