Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Proslavljen Božić u Čečavi

Ustajanje u 4, pravljenje česnice, odlazak u crkvu na molitvu, veselje, kola – igre, druženje – tako je danas proslavljen Božić u Čečavi. Naravno danas su se po ko zna koji put održali običaji koji se od davnina vezuju za ovaj najveseliji praznik – Rođenje Hristovo! 

 

 

(Kolo na Zapatku)

U nastavku pogledajte kako je bilo jutros u crkvi, kako Đekani i mještani Gradine obilježavaju ovaj dan i dugogodišnju tradiciju koju mještani zaseoka Savkovići održavaju na Zapatku!

 Active Image

Jutros u 5 časova je služena molitva u crkvi Rožestva Presvete Bogorodice u Gornjoj Čečavi.  Na molitvi se okupio veliki broj ljudi a nakon molitve prisutni su se okrijepili uz kuvanim vinom a zatim krenuli kućama gdje su se sa porodicom zajedno radovali prazniku rođenja Hristovog!

 

 Active Image

Active Image

Active Image

Đekani i mještani Gradine već dugi niz godina na Božić igraju fudbal, kuvaju vino i uživaju u prazničnom veselju na Lukama. Ove godine, kako kažu – zbog loše organizacije nisu mogli da organizuju kuvanje vina ali nekoliko žestokih utakmica nije izostalo. 

 Active Image

 Active Image

 Active Image

 Mještani Savkovića su se na Zapatku okupili u velikom broju. Na programu, kao i svake godine, mnogo meze, šargija , frula i lake noge za igranje. Ritam su prateila i djeca koja se igraju pirotehnikom.  Danas se okupio veliki broj mještana!

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.