Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Савјет МЗ: Завршена санација пута и мостова од стране Д.О.О Предо Градња

Санација моста / Фото: МЗ Чечава

Избором новог Савјета МЗ Чечава једна од првих одлука је била успостављање сарадње са фирмом „Предо Градња“ која је у том тренутку имала уговор за одржавање и чишћење корита ријеке Јаворове, Трноваче и Мале Укрине.  У разговору са фирмом закључили смо да је фирма Предо Градња и те како заинтересована за коректну сарадњу са нашом мјесном заједницом јер је период реализације ових радова био јако дугачак и захтјевао превоз велике количине тешког терета преко мостова и путева кроз нашу Чечаву.  Једна од првих заједничких одлука је била санација неколико некатегорисаних путева мајданом  те нам је фирма Предо Градња на располагање дала машине потребне за насипање и затезање макадамских путева.

Како је простор намјењен за чишћење корита наших ријека био дугачак, тиме се и захватио и одређен број мостова који су већ угрожени старошћу и неодржавањем били на мети додатног урушавања због чишћења корита. По завршетку овог пројекта смо, заједно са директором Предрагом Тубићем, инспекцијом општине Теслић, представником фирме Еко Еуро Тим, представником општине, члановима грађевинских одбора и неколико мјештана Чечаве, обишли захваћени простор те донијели следеће закључке.  Под хитно је потребно санирати главу средњег стуба моста на ријеци Мала Укрина према Вучићима, санирати стубове моста на ријеци Мала Укрина према Јаворови и урадити санацију клизишта које се отворило након постваљања водоводне цијеви и угрожава саобраћај на локалном путу Градина – Лауљ – Плане.

Фирма Предо Градња је одмах на себе узела обавезу санације горе споменутих мостова, а одмах након тога је настала расправа о санацији клизишта које је већ у том тренутку драстично оштетило локални пут.  Фирма Еко Еуро Тим је нашла за закључак да клизиште није могло настати због укопавања цијеви или само због укопавања цијеви те да је клизиште настало због копања шљунка у кориту ријеке или да је већ било. Како пребацивању одговорности није било краја, директор Предраг Тубић је обећао да ће фирма Предо Градња санирати и клизиште ископавањем постојећег материјала које је насипала фирма Еко Еуро Тим, затим насути крупнијим каменом и материјалом да се на такав начин заустави клизиште. У колико ова санација клизишта не ријеши трајно проблем у записник је ушло да ће фирме Предо Градња и Еко Еуро тим уз обећану подршку представника општине Теслић  радити заједно на успостављању трајног скупљег ријешења. 

Иако је санација овог клизишта требала бити давно готова, чекало се дужи период да фирма Еко Еуро тим само ископа постављену водоводну цијев и провјери њено стање како би се могло приступити другим радовима од стране фирме Предо Градња. 

На овај начин завршавамо још једну запуштену етапу у нашем селу, те се на овај начин захваљујемо фирми Предо Градња на коректној сарадњи, а ми као Савјет сада прелазимо на праћење радова на водоводној мрежи у Чечави и великим штетама које су настале на нашим путевима и осталим проблемима насталим од стране фирме Еко Еуро Тим у последњем периоду као што су велике количине пластичног отпада и отпада од хране, затрпавање канала те максимална штедња на извођењу радова не гледајући на квалитет истих. Још увијек сводимо листу свих проблема а и чека се одговор надлежне особе из општине да се достави списак оштећења који су евидентирали и у плану су за санацију.

Ми као Савјет не можемо забранити нити дозволити, али можемо дочекати и испратити све оне који долазе у наше село. Увијек ћемо бити добри домаћини и спремно дочекати, а на госту је какав ће испраћај имати.

Савјет мјесне заједнице Чечава

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.