Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: 13. savjetovanje agronoma Republike Srpske

 

Trinaesto naučno-stručno savjetovanje agronoma Republike Srpske održat će se od 11. do 13. marta u Tesliću pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske, Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Ministarstva nauke i tehnologije i Privredne komore RS-a.

 

 

Ovogodišnje savjetovanje pod nazivom "Pravci razvoja poljoprivrede RS-a" tematski će obuhvatiti pravce razvoja kroz nekoliko oblasti kao što su: strateški pravac razvoja, zakonska regulativa, obrazovanje i naučni resursi, agroekološki i poljoprivredni resursi, ruralni razvoj, ratarska, povrtlarska, voćarsko-vinogradarska i stočarska proizvodnja,  poljoprivredne sirovine i prehrambena tehnologija kao i tržište i organiziranje poljoprivrednih proizvođača.

 

Organizatori savjetovanja su Poljoprivredni fakultet Banja Luka, Poljoprivredni institut Banja Luka i Društvo agronomaRS-a.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Radivoje Bratić sutra će održati pozdravni govor i time označiti početak trodnevnog savjetovanja agronoma, najavljeno je iz ovog ministarstva.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.