Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslićki srednjoškolci

Za 25 dječaka i dvije djevojčice drugog razreda Srednje mješovite škole „Nikola Tesla“ iz Teslića bježanje sa časova, ispijanje kafa u obližnjim kafićima i jurnjava  automobilima  u školskom dvorištu – nije uobičajno ponašanje.

  

Oni nemaju nijedan neopravdan izostanak, a imaju samo jednu zaključenu jedinicu na kraju prvog polugodišta. Zato je  odeljenje elektroničara  već drugi put zaredom proglašeno najboljim i najvrednijim u RS pa ih je tim povodom, predvođene razrednicom Angelinom Skopjak, primio premijer RS Milorad Dodik.

Ovo odeljenje je prvu školsku godinu u srednjoškolskim klupama okončalo sa prolaznošću sto odsto, sa srednjom ocenom 3,96 i bez neopravdanih časova, a ove godine uspjeli su da ostvare još bolje rezultate.
Kako objašnjava njihova razrednica, prošle godine na prvom polugodištu imali su zaključenih samo sedam jedinica, a ove godine – jednu. S obzirom na to da do petka traje nastava, još nije izračunata srednja ocena u razredu, ali će uglavnom svi biti vrlo dobri i odlični.

„Kao profesor u srednjoj školi radim 33 godine i ovakav razred nisam nikada imala. Ne izostaju sa nastave, čak kada su bolesni ili imaju slavu, taj izostanak sveden je na minimum. Saradnja sa učenicima i njihovim roditeljima je odlična i rad sa njima svako bi poželeo“, istakla je Angelina Skopjak.

Predsednik razreda Dragan Kolobarić kaže da su svi učenici ovog odeljenja ponosni.

„U školu redovno idemo jer je to naša obaveza. Nemamo želju niti namjeravamo da samo ‘obilazimo’ školu i ne idemo na časove, kao što mnogi učenici rade. Probleme ne pravimo, nemamo neopravdanih časova i svaki naš uspjeh je ostvaren našom voljom i željom“, istakao je Kolobarić.

 

 

Active Image
direktor Dаnilo Bаbić – riječi hvаle zа učenike i profesore
 
Active Image

 

 

Izvor: teslic.rs.ba 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.