Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Добра сарадња са Београдом са преко 100 играча одржаће час јавне пробе у суботу, док у недјељу Душанови одлазе у Хрватску на међународни фестивал фолклора

Да је сарадња са играчем Бранка Цветковића из Београда Ненадом Ђоређевићем – Каменим, који је оснивач фолкорне радионице постала велика сарадња и велика веза пријатељства показује да ће за викенд он поново посјетити чланове културно- умјетничког друштва. Знање и савјете од једног играча који је сав свој живот посветио фолклору те поставио низ кореогафија, који се можемо рећи већ одавно професионално бави фолкором од велике је важности за друштво. Квалитет и кванитет друштва привукао је Ненадову пажњу прије двије године када је први пут дошао у Чечаву. Како наводи “ Велика група дјеце која играју срцем и ентузијазам људи који их воде“ није га оставио равнодушним.

Овог пута уз његов долазак биће организовани час јавне пробе који ће се одржати на „Тргу Српских бораца“- Теслић од 18:00-20:00 часова уз помоћ Туристичке организације Теслић на челу са Данијелом Петровићем. Преко 100 играча извођачког ансамбла показаће своје умијеће играња те представити једну пробу коју дијете у три дијела загријавање, централни дио и на крају кондициони тест издржљивости. Да би били успјешни те наставили пут ка успјеху и попели се на љествицу више тачност, презицност, уиграност, издржљивост не може изостати.

Након јавне пробе рано у недјељу крећу пут Републике Хрватске код пријатеља из Борова “ Завичајно удружење Срба, Озрена и Посавине“ да буду гости на међународном фестивалу фолклора. Након повратка из Хрватске слиједе посљедње припреме за одлазак у Шпанију па би на љето наставили турнеје по Републици Српској.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.