Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

„ЧУПС“ за бебе у Чечави

Илустрација / pixabay

Наталитет је израз који се користи у демографији  и означава укупан број рођених за одрећено подручје у одређеном временском периоду. Наши родитељи се сјећају времена када су све школе на подручју Чечаве биле (пре)пуне,  а дјеца ишла кући у групама бројнијим него што је данас укупан број ђака у основној школи у Чечави.

Док многи одлазе у иностранство и тамо подижу своју дјецу, ми који смо остали гледамо празне аутобусе  и празне шкослке клупе. Наша реалност је је да сваки ђак има своју клупу, али не због вируса „короне“ него  због малог броја ђака са наших простора.

Одлучили смо направити најмањи корак, који ће ако Бог да једног дана бити велики скок, а то је да дарујемо прву рођену бебу у Чечави. Ивана Васелић кћи Стеве и Драгане је прва беба  рођена ове године и данас смо је испред групе ЧУПС даровали скромним поклоном јер нам 25. јануар ове године би свјетлост наде за наше село и својим рођењем Ивана је показала да је бебама мјесто у Чечави.

Група ЧУПС не постоји дуго и за своје кратко постојање учини доста на простору Чечаве. Од како постоји група је кренула са малим промјенама у свом окружењу, као што је кошење центра, а које су данас прерасле у колективне акције цијелог села.  Тако је група одлучила да започне са даровањима беба рођеним у Чечави, а даље са тим може наставити само уз вашу помоћ.

Позивамо све људе добре воље да нам помогну у даљем раду јер имамо још много планираних активности за ову годину а и идеја које можемо реализовати само заједно. Данас смо даровали прву бебу уз вашу помоћ а ако се мало потрудимо дароват ћемо сваку бебу рођену у Чечави.

Нека наталитет расте, јер не вриједе нам сва блага овог свијета ако их немамо коме оставити и са ким подијелити.

Текст послао Милан Милашиновић – група ЧУПС

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.