Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

130 godina školstva u Čečavi

Osnovna škola "Jevrem Stanković" u Čečavi, povodom 130 godina postojanja pripremila je dokumentarni film o početku nastave na tim prostorima davne 1882. godine.

Prva nastava održavana je u crkvenoj zgradi, a prva školska zgrada napravljena je 1903. godine. Porodica Stanković začetnik je školstva u Čečavi.

Povodom ovog jubileja u sklopu centralne škole u Čečavi otvoreni su etno-zabavni park, ljetna učionica i etno kućica u kojoj su smješteni eksponati iz života i rada ljudi sa prostora mjesnih zajednica Čečava, Ukrinica, Rastuša i Gornja Radnja.

 

Direktor škole Stevan Međedović kaže da će su u ljetnoj učionici moći održavati nastava i za više i za niže razrede, posebno iz muzičkog, likovnog i fizičkog vaspitanja.

Izgradnju etno-zabavnog parka, ističe on, pomogla je opština Teslić i mnogobrojni prijatelji škole.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović smatra da takve projekte treba pomoći jer je ovo jedna od najljepših škola koja vodi računa o izgledu školskih objekata i njihovog okruženja.

"Menadžment škole, direktor i svi radnici vode računa o ljepoti škole, imaju veoma lijepu etno zbirku, uređuju svoju sredinu i vode računa o kvalitetu nastave. Svaku drugu školu, koja na ovaj način bude vodila računa, mi smo spremni da pomognemo", rekao je Kasapović.

Nastavu u centralnoj osnovnoj školi "Jevrem Stanković" u Čečavi i dvije područne škole na Kiseljaku i Ukrinci pohađa 273 učenika.

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.