Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Poziv – opštinska priznanja

U sklopu obilježavanja Dana opštine Teslić „6. aprila" skupštinska Komisija za nagrade i priznanja pokrenula je inicijativu za dodjelu opštinskih priznanja i nagrada.

Odlukom o opštinskim priznanjima i nagradama („Službeni glasnik opštine Teslić", broj 1/10) propisano je da se priznanja opštine Teslić dodjeljuju za djela i rad koja zaslužuju opšte priznanje i isticanje, a mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima. Priznanja se mogu dodjeljivati i stranim državljanima, inostranim i međunarodnim ustanovama i subjektima.

 

Priznanja opštine Teslić su: Zlatna plaketa „6.april", Srebrena plaketa „6.april" i Zahvalnica. Ova priznanja dodjeljuje Skupština opštine Teslić, a dodjela se vrši u pravilu na Dan opštine.

Odlukom je propisano da su u toku godine ne može dodijeliti više od jedne zlatne i dvije srebrene plakete.

U skladu se članom 14. Odluke o opštinskim priznanjima i nagradama Komisija za nagrade i priznanja pokreće inicijativu za dodjelu priznanja i određuje rok do 09.marta ove godine za dostavu prijedloga za dodjelu priznanja.

Prijedloge za dodjelu priznanja mogu dati Načelnik opštine Teslić, odbornik ili više odbornika u Skupštini opštine, političke organizacije, mjesne zajednice, preduzeća, ustanove, udruženja građana i druge organizacije, grupe građana i građani pojedinci.

Prijedlog za dodjelu priznanja mora biti pismeno obrazložen i sadržavati osnovne podatke o pojedincu, grupi pojedinaca ili pravnom licu koji se predlažu za dodjelu priznanja, te detaljan opis i ocjenu njihove djelatnosti i postignutih rezultata, kao i druge dokaze i razloge za dodjelu priznanja.

Ova inicijativa će se objaviti na oglasnoj tabli opštine Teslić i na zvaničnoj WEB stranici opštine Teslić (www.teslic.ba), gdje je objavljena i Odluka o opštinskim priznanjima i nagradama, a prijedloge za dodjelu priznanja dostaviti u šalter salu Skupštine opštine Teslić sa naznakom Komisiji za nagrade i priznanja, najkasnije do 14,00 časova 09.marta ove godine (petak).

PREDSJEDNIK KOMISIJE

Dušan Marković

(opština Teslić)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.