Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

У Мјесној заједници тема је водовод

У недељу 03. фебруара у сали Мјесне заједнице је одржан састанак на ком се разговарало о пројекту изградње водовода у мјесним заједницамам Чечава, Растуша, Укриница и Радња. Питање водовода покренуо је владајући СНСД који је и организовао састанак. Састанку је присуствовао директор Теслићког водовода, односно предузећа „РАД“ које газдује градским водоводом и замјеник начелника Општине.

Овај пројекат би био један од највећих инвестиционих улагања у овај крај а коштао би 4-5 милиона КМ а финансирао би се дијелом из кредита, општинског буџета и личног учешћа грађана. Највећи проблем представља тренутно лоше стање градског система за снадбијевање, који не би био у стању да снадбијева ово подручје. Водоводна мрежа у Теслићу губи 50% воде од прихватног центра до крајњег потрошача и питање је дана када ће и град остати без воде, ако се не предузму кораци за његову санацију.

Замјеник начелника Општине, у име СНСН Теслић, присутнима је обећао да неће подржати предлог буџета Општине ако у њега не буде уврштен овај пројекат.

Иако Чечава великим дијелом лежи на питкој води, није разматрана могућност да се водоприхватни центар прави негдје у Чечави. Иде се на то да се вода добија са водозахвата Студенци, а да ли се паралелно планира и неопходна реконструкција постојећег водовода, у овом тренутку није јасно.

Присутни су се такође сложили да се под хитно мора зауставити свака самоинцијативна изградња малих водовода, што се све учесталије ради на овим подручјима, гдје се пар кућа удружује и од Општине тражи помоћ. Закључео је да се у будуће такви пројекти се не требају подржати, јер сваки нови мали водовод доводи у питање рјешавање комплетне опскрбе становништва.

Наредних недеља састанак ће се одржати у Теслићу и у другим селима како би се убрзао пројекат и информисало становништво.

Састанак је аудио и видео документован али смо запис грешком изгубили.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.