Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gatarić pokušao da zapali policajce

Vlasnik auto-otpada "Gatarić" Siniša Gatarić (36) i njegov otac Božo Gatarić (63) iz Prnjavora i Goran Jošić iz Laktaša (24) uhapšeni su u nedjelju, zbog krađe putničkih automobila poslije pretresa više lokacija na području opština Prnjavor i Laktaši.

Tokom pretresa tavana pomoćne prostorije na imanju Bože Gatarića u Prnjavoru on je iznenada došao na tavan sa kanistrom iz kojeg je benzinom polio policajce, uzevši šibicu u namjeri da je upotrijebi. Brzom intervencijom Božo Gatarić je spriječen u svojoj namjeri, poslije čega je uhapšen i predat u nadležnost Policijskoj stanici Prnjavor.

 
Lokacije u Prnjavoru i Laktašima pretresli su inspektori Centra javne bezbjednosti Doboj i policijske stanice Derventa u okviru rasvjetljavanja krađa putničkih automobila, a na osnovu naredbi Osnovnog suda Prnjavor i Osnovnog suda Laktaši.

Pretresom auto-otpada "Gatarić" u Prnjavoru pronađena je i oduzeta veća količina dijelova rastavljenih i isječenih skupocjenih vozila, za koje postoji osnovana sumnja da potiču iz krađa. Pronađeni su i izuzeti dijelovi pet automobila marke "audi" tip A1 i A6, dijelovi automobila "BMW", "golf 4" i "golf 5", kao i više mjenjača i motora skupocjenih vozila sa falsifikovanim ili uništenim identifikacionim brojevima.

Pretresom kuće i pomoćnih prostorija čiji je vlasnik Božo Gatarić, a koje koristi i Siniša Gatarić pronađena je i izuzeta falsifikovana dokumentacija za različite tipove vozila, bjanko obrasci BiH saobraćajnih dozvola, različite vrste pečata, više stranih registarskih oznaka za koje postoji osnovana sumnja da potiču sa ukradenih automobila, dijelovi automobila "golf 5" i dvije puške sa dugim cijevima kalibra 7,62 i 7,9 milimetra, od kojih je jedna ručne izrade.

Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Goran Jošić pronađen je i oduzet automobil "reno megan" proizveden 2006. godine, za koji postoji sumnja da je ukraden i na kome su uočeni falsifikovani brojevi na šasiji motora. Pronađena je i oduzeta elektroinstalacija (bord-komjuteri) sa vozila za koju postoji sumnja da potiče iz krađa.
Raniji pretresi

Inspektori CJB Banja Luka su 29. novembra 2006. godine, prilikom pregleda auto-otpada "Gatarić" u mjestu Gornji Štrpci kod Prnjavora i automehaničarske radnje u mjestu Donji Vijačani kod Prnjavora, pronašli i oduzeli sedam automobila za koje je postojala osnovana sumnja da su ukradeni.

Radi se o automobilima "opel kalibra", "golf 2", "pasat", "reno 5", "reno klio", "krajzler" i "BMW 530 D". Takođe je pronađen i oduzet veći broj auto dijelova od demontiranih automobila novije proizvodnje, koji, takođe, najvjerovatnije potiču iz krađa.

Goran Obradović – Glas Srpske

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.