Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jedno lice stradalo, dva povrijeđena

Siniša Radić (25) iz Cerovice, kod Doboja, je smrtno stradao dok su njegov brat Goran Radić (27) i Vaso Šljivić (52) teško povrijeđeni u tuči koja je u petak naveče izbila u ugostiteljskom objektu "Panorama" u Cerovici.

Iz dobojske policije je potvrđeno da je do tuče došlo oko 21 čas kada se Šljivić, koji je vlasnik ugostiteljskog objekta, sukobio s Radićima.

Siniša Radić je od zadobijenih povreda preminuo na putu do dobojskog Doma zdravlja. Njegov brat Goran je prevezen u Opštu bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje je operisan.

 

"Pacijent je operisan, ima povrede zadobijene nožem u predjelu trbušnog zida s unutrašnjim krvarenjem, bez povreda unutrašnjih organa. Krv je od povreda mišića i van je životne opasnosti", izjavio je hirurg Brano Katanić.

Vaso Šljivić u tuči je zadobio teške povrede glave i grudnog koša i nakon zbrinjavanja u dobojskoj bolnici upućen je u Kliničko-bolnički centar Banjaluka.

 

Prema riječima Slobodanke Todorović, dežurnog ljekara banjalučke Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, Šljivić je primljen sa dominantnim povredama kostiju glave i lica, svjestan je i njegovo trenutno stanje je stabilno.

Vaja Todorović, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, kazala je da su sa lica mjesta izuzeti tragovi krvi, kao i predmeti korišteni u tuči, koji će biti upućeni na vještačenje.

 

Obdukcija tijela Siniše Radića izvršena je u prosekturi dobojske bolnice, a tri očevica tuče su saslušana.

"Još nisu saslušana dvojica povrijeđenih, a kada ljekari odobre njihovo saslušanje to će biti obavljeno i biće izvršena kvalifikacija djela i otkriven povod za tuču", rekla je Todorovićeva.

 

Prema pričama mještana Cerovice, stradali Siniša Radić je radio u Italiji, bio je oženjen i otac jednog djeteta, dok je drugo dijete očekivao. Radić je navodno u rodnom kraju boravio tokom praznika.

 

Komšije Radićevih su navele da je stradali Siniša bio sklon alkoholu, te da mu se ranije dešavalo da pravi nered u ugostiteljskim objektima.

 

U petak naveče je u "Panorami", nezvanično saznajemo, nakon što je popio nekoliko pića počeo razbijati inventar, pa ga je Šljivić izbacio iz lokala.

 

Radić je tada, pričaju mještani Cerovice, otišao po brata Gorana, s kojim se vratio u "Panoramu". Jedan od braće je Šljivića udario bejzbol palicom u glavu, a ovaj se branio nožem.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Siniša Radić je u tuči zadobio lakšu ubodnu ranu pazušne arterije, ali da je sat vremena sjedio u ugostiteljskom objektu čekajući kola Hitne pomoći. Iz Hitne pomoći su nam juče u telefonskoj izjavi kazali da u njihovom protokolu stoji da je vozilo odmah po prijemu poziva upućeno u Cerovicu, ali da je vraćeno iz Tešanjke, mjesta na pola puta ka tom selu. Više informacija nam nisu mogli dati, jer juče nije radila ekipa koja je bila dežurna u petak naveče.

 

Tokom jučerašnjeg uviđaja na licu mjesta nalazio se i Duško Šljivić, brat povrijeđenog Vase Šljivića. On je kazao da Cerovica važi za miran kraj, poznat po tome što veliki broj mještana radi u Italiji, te da se nikada ranije nešto slično nije desilo u ovom selu.

 

"Ovo mjesto je mirno, nije bilo nikakvih problema do sada. Nisam bio ovdje u petak. Kada mi je sin ujutro krenuo na posao vidio je policiju, zaustavili su ga, to je sve što znam", naveo je on.

 

Maloljetna konobarica

 

Konobarica u "Panorami", zaposlena tri mjeseca, u neformalnom razgovoru nam je kazala da je u petak radila i da se osim braće Radića i Šljivića kobne večeri u objektu nalazilo još nekoliko gostiju.

Ona tvrdi da nije vidjela šta se tačno desilo, jer je kada je počela tuča pobjegla u kuhinju.

Otac konobarice, koja je izjavu u policiji dala u njegovom prisustvu jer je maloljetna, naveo je da je vlasnik "Panorame" prije šest mjeseci otvorio ovaj lokal, nakon što se vratio iz Italije, gdje je radio i gdje mu se nalazi porodica.

 

(nezavisne)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.