Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nemaju vremena da uklone bombu

Bombu, koja je primijećena prije nekoliko dana u centru teslićkog sela Bežlja na mjestu ukrštanja nekoliko puteva, već danima niko ne uklanja, iako su mještani ovaj slučaj prijavili nadležnim službama.

Bomba, najvjerovatnije "kragujevka", korozirala je, nema osigurač i dovoljno bi bilo malo jače pomjeranje da se aktivira.

Šef teslićke službe Civilne zaštite Vladimir Janković kaže da je upoznat s ovim problemom, ali da uklanjanje minsko-eksplozivnih naprava vrši deminerski tim Civilne zaštite RS, koji trenutno nema vremena za ovaj problem jer su svi timovi angažovani na poplavljenim područjima.

 

 

Janković je obećao da će biti urađeno sve da bi bomba bila uklonjena što prije i pozvao građane da budu strpljivi i oprezni.

Mještani Bežlje kažu da su nadležne službe izvršile obilježavanje, ali da bomba nije uklonjena i ugrožava bezbjednost građana, posebno djece.

Mještanin Jovo Lekanović kaže da stotine prolaznika dnevno prođu nekoliko metara pored eksplozivne naprave, a u najvećoj opasnosti su đaci, čija radoznalost može imati opasne posljedice. "Zbog tih okolnosti i činjenice da je bomba u neposrednoj blizini autobuskog stajališta, gdje se djeca duže zadržavaju, većina roditelja ovih dana prati djecu do autobusa", navodi Lekanović.

(SRNA)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.