Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sve više zatvorenih škola

Zbog sve manjeg broja đaka, većini područnih škola u opštini Teslić prijeti zatvaranje – upozoravaju u opštinskom Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti.

Posljednjih godina značajan broj škola prestao je da radi ili funkcionišu sa minimalnim brojem đaka.

"U osam centralnih i 26 područnih škola na području opštine u ovoj školskoj godini upisano je 390 prvačića, što je za pet više nego lani. Međutim, to nije ohrabrujući podatak ako se uzme u obzir da je broj upisanih prvačića za 100 manji nego prije pet godina", rekao je Čedo Grbić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

 

Kao i svake godine, najviše prvačića upisano je u gradskim školama ''Petar Petrović Njegoš'' i "Vuk Karadžić" – 103, odnosno 79, zatim u školi ''Dositej Obradović'' u Blatnici – 54.

Najmanje novih polaznika je u školama u Gornjem Liplju i Parlozima i to po jedan, te u Vlajićima, Rastuši,Gornjem Rankovići,Osivici i Kuzmanima po dva.

Ima škola koje nisu upisale nijednog novog polaznika.

Broj đaka je u stalnom opadanju. Samo u čečavskom kraju zatvorene su tri škole – u Stupi, Planama i Gornjoj Čečavi.

Nakon rata nije obnovljena ni centralna škola u Studencima, kao ni većina područnih škola u blatničkom kraju, ali to se i ne osjeti s obzirom da više od dvije trećine područnih škola radi sa minimalnim brojem đaka, a u više od polovine centralnih škola nastava se organizuje kombinovano – za đake različitih razreda u istom odjeljenju.

(Agencije)

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.