Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obnovljen Stevića mlin

Radovi na sanaciji Stevića mlina, simbola rijeke Ukrine, nedavno su završeni, a predstoji sanacija brane koja je oštećena u junskim poplavama, potvrdio je vlasnik Stevića mlina Milovan Milovanović.

„Obnovljena je, 80 posto je nova i ostalo je još da se urade točkovi, da se premjesti i došlo je do brane koja je prokinuta od velikih vodostaja rijeke Ukrine, jedno petnaestak metara, i da se to obnovi,“ istakao je Milovanović.

 

On smatra da opštine Prnjavor i Derventa trebaju zajednički djelovati kada je u pitanju sanacija brane. Stara i devastirana brana izgrađena je prije tridesetak godina, a Milovanović je mišljenja da bi trebalo sagraditi novu branu koja će trajati takđe decenijama.

Razlog više za obnovu ovog mjesta nalazi se i u činjenici da je Stevića mlin atraktivna turistička destinacija opštine i da ga, prema riječima Milovanovića, godišnje posjeti i 50.000 ljudi.

„Oni dolaze na kupanje, što dolaze kao i turizam je tu kao i ribarenje i dosta što-šta i meljavu dolaze za crno brašno pšenično, kuruzno, mahom dolaze Prnjavorčani,“ kaže Milovanović.

 

prnjavor.info

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.