Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održana „Kazanijada“

U selu Gusak,opština Prnjavor, danas je na imanju Radivoja Kuzmanovića održana manifestacija pod nazivom "Dan domaće rakije".

Kuzmanović je prije tridesetak godina zasadio svoj prvi voćnjak u kojem je bilo oko 200 stabala šljive bjelice. Danas je on vlasnik šljivika sa oko 2500 stabala, više sorti prvenstveno plave šljive, od kojih su, kod nas najpoznatije Požegača i Čačanka. Rakija "Gusačanka" je svojim kvalitetom, nekoliko godina unazad, pronašla put do potrošača, a dobila je i brojne sajamske nagrade.

Kuzmanović kaže da ove godine, zahvaljujući velikoj rodnosti šljive, očekuje između pet hiljada i šest hiljada litara rakije. On je istakao da je područje opštine Prnjavor izuzetno pogodno za razvoj voćarstva i proizvodnju rakije, ali da je najveći problem plasman na šire tržište.

Među brojnim gostima na ovoj manifestaciji bio je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je zahvalio porodici Radivoja Kuzmanovića što su predanim radom stvorili svojevrsni brend po kome je Prnjavor postao prepoznatljiv.

"Kazanijada" koja je održana u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Prnjavor u narednom periodu dobiće posebna turistička obilježja, jer će se početi posvećivati više pažnje razvoju seoskog turizma, za koji Prnjavor ima sve pretpostavke.

T.S. – SRNA-prnjavor.info

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.