Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Osveštani temelji crkve u Uzvinskoj

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Господин Василије освештао је у поподневним часовима темеље нове цркве као и привремену цркву ( брвнару ) посвећену светом Сисоју у мјесту Узвинска код Теслића.

“ Радујте се Срби! Радујте се вјерни народе јер добро дјело започесте и уз Божију помоћ ћете га и завршити али не заборавите да се не прави овај Дом Божији да би био празан него да се у њему окупљате око светога причешћа. Окупљајући се око причешћа окупљате се око самога Христа а Њему на дар доносите добра дјела сваке Литургије. Причешћујте се припремајући се унапријед достојно постом и молитвим и светом тајном исповјести. Тада ће овај храм бити потпун и његово назначење ће бити потпуно”, истакао је Владика Василије.

 

 

Active Image

 

 

Active Image
 

 

Кум темеља био је др Бошко Ђурић из Младиковине. Кум цркве брвнаре Младен Хаџи-Стевић из Младиковине.

Владика Василије одликовао је мјесног свештеника из Очауша Илију Дујковића чином протојереја а епископском граматом признања одликовао је Брану Ђурића из Теслића- дародавца земљишта, Душана Савића из Младиковина- дародавца земљишта, Душомира Тодића- дародавца звона, Бранка Китића из Угодновића, Милорада Ђурђевића из Угодновића и Недељка Ђурдјевића из Угодновића.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.