Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Osveštana crkva u Gornjoj Radnji

Владика зворничко-тузлански Господин Василије осветио је у Горњој Радњи цркву посвећену светом великомученику Лазару.
Након Свете Архијерејске Литургије, свечане литије и ломљења славксог колача Владика се вјерном народу обратио у бесједи истакао да је крст знак по коме се распознајемо да смо дјеца Божија и сљедбеници Христови.

{wmv}osvestanje_u_radnji{/wmv}

 

„ Град се не може сакрити када на гори стоји, браћо и сестре. Тако се не могу сакрити ни ваша добра дјела уграђена у ову цркву која на гори стоји. Цркве су наш бедем и заштита. Крст на цркви је знак по коме се распознајемо да смо дјеца Божија  и сљедбеници Христови. У овој цркви, молите се један за другога да нас мимоиђе горка часа страдања. Да не буде више Голготе за српски народ, него да стално живимо у снази васкрсења Христовог, у слободи , у миру и заједништву” истакао је Владика Василије.
 

 

За кума цркве изабран је Светислав Пуљић из Горње Радње а за кума звоника Станко Гачић из Осивице.
Владика Василије одликовао је протојереја-ставрофора Саву Кнежевића орденом светог Саве другог реда.

 

Епископском граматом признања одликовани су: Стојан Пуљић из Горње Радње, Неђо Топић, Душан Липић, Милорад Горановић, Стојко Видовић, Ранко Шакановић, Чедо Шакановић, Благоје Колобарић( посмртно), Душан Петровић, Божо Панић, Радомир Мразић, Светислав Пуљић, Саво Пуљић, Ранко Пуљић, Мирослав Пуљић, Љепосава Пуљић, Миља Пуљић, Миленко Пуљић, Остоја Топрек, Златко Топрек, Жељко Топрек, Мирко Радоњић, Млађо Радоњић, Живко Тодоровић, Криста Пуљић, Боја Пуљић, Драго Глигоревић, Јово Шућур, Милутин Слијепчевић, Зоран Слијепчевић, Винко Пуљић, Брано Пуљић, Војислав Пуљић, Милан Ђурић, Љубиша Топић, Брано Топић.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.