Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Otvoren „KARDIAL“

 Na Banji Vrućici kod Teslića u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica"  otvoren je rekonstruisani hotel "Kardial", u koji je investirano oko 17,5 miliona maraka. Rekonstruisani hotel svečano, presjecanjem vrpce su otvorili premijer RS Milorad Dodik, načelnik opštine Teslić Savo Kasapović i predsjednik Upravnog odbora ZTC "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić.
Načelnik opštine je izjavio, da je ovo srećan trenutak kako za radnike i menadžment Zdravstveno-turističkog centra,  isto tako i za opštinu Teslić, takođe, naglasivši, da je ovo posljednjih decenija najveća pojedinačna investicija u Tesliću, te da su lokalne vlasti nedavno usvojenom Strategijom razvoja, turizam uvrstile kao jedan od prioriteta razvoja i da se ovim što je sada urađeno stvaraju realne pretpostavke da Teslić postane jedna značajna turistička baza, a da Turistički centar postane okosnica razvoja i stavljanja u funkciju i ostalih turističkih destinacija opštine Teslić.

 

Premijer Milorad Dodik je naglasio da je investicija od 17,5 miliona veoma značajna, a da ja od toga Vlada RS podržala rekonstrukciju hotela "Kardial" sa 6.500.000 maraka, navodeći da su to opravdana sredstva zato što u Tesliću oko stotinu godina postoji tradicija zdravstvenog turizma. Ovaj projekat sigurno će doprinijeti razvoju Teslića, ali i same Srpske – rekao je premijer Dodik i dodao da RS ima na raspolaganju još 350 miliona maraka za projekte ovog tipa, koji vode novom zapošljavanju i ekonomskoj stabilnosti RS. Pri okončanju press konferencije, predsjednik Vlade RS je zaključio, da će rekonstrukcija ovog hotela biti dobar pokazatelj i drugim turističkim centrima u Srpskoj koji treba da se osposobe za veći stepen ponude, jer jedino to može da obezbijedi bolju budućnost i poslovnu sigurnost, takođe, Premijer je najavio dalju pomoć Vlade RS ovom kolektivu.

 

 Dragan Bogdanić, predsjednik Upravnog odbora ZTC „Banja Vrućica“ je izrazio nadu da će ova rekonstrukcija i početak rada hotala donijeti dobro zaposlenima, lokalnoj zajednici, a i cijeloj Republici Srpskoj.

 

(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.