Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Отворен Кардиал

Хотел Кардиал

На Бањи Врућици код Теслића у Здравствено-туристичком центру „Бања Врућица“ отворен је реконструисани хотел „Кардиал“, у који је инвестирано око 17,5 милиона марака. Реконструисани хотел свечано, пресјецањем врпце су отворили премијер РС Милорад Додик, начелник општине Теслић Саво Касаповић и предсједник Управног одбора ЗТЦ „Бања Врућица“ Драган Богданић.

Начелник општине је изјавио, да је ово срећан тренутак како за раднике и менаџмент Здравствено-туристичког центра, исто тако и за општину Теслић, такође, нагласивши, да је ово посљедњих деценија највећа појединачна инвестиција у Теслићу, те да су локалне власти недавно усвојеном Стратегијом развоја, туризам уврстиле као један од приоритета развоја и да се овим што је сада урађено стварају реалне претпоставке да Теслић постане једна значајна туристичка база, а да Туристички центар постане окосница развоја и стављања у функцију и осталих туристичких дестинација општине Теслић.

Премијер Милорад Додик је нагласио да је инвестиција од 17,5 милиона веома значајна, а да ја од тога Влада РС подржала реконструкцију хотела „Кардиал“ са 6.500.000 марака, наводећи да су то оправдана средства зато што у Теслићу око стотину година постоји традиција здравственог туризма. Овај пројекат сигурно ће допринијети развоју Теслића, али и саме Српске – рекао је премијер Додик и додао да РС има на располагању још 350 милиона марака за пројекте овог типа, који воде новом запошљавању и економској стабилности РС. При окончању пресс конференције, предсједник Владе РС је закључио, да ће реконструкција овог хотела бити добар показатељ и другим туристичким центрима у Српској који треба да се оспособе за већи степен понуде, јер једино то може да обезбиједи бољу будућност и пословну сигурност, такође, Премијер је најавио даљу помоћ Владе РС овом колективу.

Драган Богданић, предсједник Управног одбора ЗТЦ „Бања Врућица“ је изразио наду да ће ова реконструкција и почетак рада хотала донијети добро запосленима, локалној заједници, а и цијелој Републици Српској.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.