Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Teslić: Načelnik nezadovoljan usvojenim budžetom

Načelnik opštine Teslić Rade Pavlović rekao je da je razočaran nakon usvajanja budžeta opštine Teslić za ovu godinu u iznosu od 12 miliona maraka, što je za milion maraka više u odnosu na prethodnu godinu.
 

Taj budžet, po mišljenju Pavlovića, nije razvojni i neće zadovoljiti potrebe većine građana, niti nastaviti započete projekte na području opštine Teslić.

– Neće biti novca za stipendije, podsticaj u privredi i poljoprivredi… Smatram da je iznos od 16 miliona maraka realan. Za njega je saglasnost dalo i republičko Ministarstvo finansija, ali nova skupštinska većina za to nije imala sluha – rekao je Pavlović.

Predsjednik kluba odbornika SNSD-a Petko Lazić kaže da je  Pavlović najveći krivac što budžet opštine nije usvojen ranije.

– Upornim insistiranjem na prihodovnoj strani budžeta od 16,7 miliona maraka i svojom isključivošću po tom pitanju Pavlović, kao predlagač budžeta, više od pola godine je lokalnu upravu držao u svojevrsnoj blokadi – rekao je Lazić.

Odbornik Narodne demokratske stranke Slavko Škrebić kaže da je stav NDS-a iz ranijeg perioda, da je budžet od 12 miliona maraka realan, naišao na razumijevanje većeg broja odbornika, te da je dobro to što je budžet usvojen.

– Nije idealan, ali je bolje rješenje od blokade rada lokalne uprave, koja bi uslijedila da budžet nije usvojen – istakao je Škrebić.

Budžet opštine Teslić donesen je nakon formiranja nove skupštinske većine, koju čini osam odbornika SNSD-a, šest NDS-a, te po jedan odbornik DNS-a i SDP-a BiH. Nova skupštinska većina od 16 odbornika, prije usvajanja budžeta, na vanrednoj sjednici je razriješila dužnosti predsjednika skupštine Miroljuba Letića (PDP), a sada Skupštini predsjedava aktuelni potpredsjednik Skupštine Murat Kopić iz SDP-a BiH.

 

(Glas Srpske)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.