Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Uređena pješačka staza u Donjoj Vrućici

U sklopu projekta ''Stazama aktivizma do ljepše životne sredine'' kojeg Mjesna zajednica Donja Vrućica realizuje u saradnji sa njemačkom Fondacijom Hajdehof Štiftung, u Donjoj Vrućici izgrađena je pješačka staza dužine 800 metara.
Staza se proteže neposredno uz obalu rijeke Velike Usore i rekreativnog je karaktera, s namjerom je urađena kao makadamska, čime se uklapa i upotpunjuje tamošnje živopisno područje.
 Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Savo Bubić je rekao da se sa malo truda i malo finansijskih sredstava u značajnoj mjeri može urediti životna sredina što, kako je naglasio, potvrđuje pomenuti projekat.
''Ovo je jedan mali pokušaj nas građana – Mjesne zajednice Donja Vrućica – da pozitivnim djelovanjem ukažemo na potrebu uređenja i zaštitu životne sredine'', istakao je Bubić, ujedno izrazivši nadu da će pješačka staza i uopšte uređenje obalnog područja rijeke Velike Usore biti podstrek drugima da uređuju i čuvaju prirodne blagodeti.

 

Načelnik opštine Savo Kasapović koji je sa mještanima Donje Vrućice prošetao pješačkom stazom, ocijenio je da je ista višestruko značajna koliko za rekreativce toliko i za ZTC Banju Vrućicu.
''U Tesliću imamo puno rekreativaca i ova pješačka staza će im dobro doći posebno ljeti kada na ovom području ima dosta hladovine. S druge strane, staza je i za Banju Vrućicu izuzetno značajna jer se u posljednje vrijeme pokazalo da veliki broj gostiju koji dolaze u banju koriste staze za šetanje. Staza će mnogima dati mogućnosti da upoznaju ljepote naše Usore zbog čega apelujem građanima i šetačima da novouređeni prostor drže čisto'', rekao je Kasapović.

 

Pozitivne vrijednosti projekta prepoznali su i u drugim organizacijama pa su se kao partneri u projekat uključili i Sportsko-ribolovno društvo, ZTC Banja Vrućica, KP Komunalac i O.Š. „Petar Petrović Njegoš".

 

 U Upravnom odboru Sportsko-ribolovnog društva su istakli, da ih za učešće u projektu motivisalo uspostavljanje prečice prema naselju Donjani, zatim uređenje obale rijeke kao i prilaza ribarima te da se, na kraju, dobije ljepša i zdravija životna sredina.
U izgradnju pješače staze uloženo je oko 10.000 KM a ukoliko finansijske mogućnosti budu dozvoljavale mještani Donje Vrućice su najavili instaliranje pratećih sadržaja.

 

(teslic.ba)

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.