Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Započela izrada lokalnog ekološkog plana

U skladu sa odlukom Skupštine opštine Teslić, usvojenom na zasjedanju održanom 8.12.2010. godine opština Teslić pristupila je ralizaciji Lokalnog ekološkog akcionog plana (LEAP) koji bi trebao biti završen do kraja ove godine.

 Cilj izrade ovog dokumenta je utvrđivanje stanja životne sredine opštine Teslić, identifikacija najalarmantnijih problema, te pokretanje aktivnosti za njihovo rješenje i poboljšanje stanja.

 

U pogledu aktivnost koje su preduzete u dosadašnjem periodu u realizaciji izrade Lokalnog ekološkog akcionog plana, Odlukom načelnika opštine izabran je osmočlani LEAP tim kojeg sačinjavaju : Mira Kuzmanović, Mirko Aleksić, Borislav Predojević, Kasim Salkić, Miroslav Topić, Vladimir Janković, Mladen Markočević, kao i koordinatora cijelog procesa Dragan Mišić. Takođe, 7.02.2011. godine u zgradi Skupštine opštine Teslić održan je sastanak/radionica na kojem je usaglašen plan aktivnosti, kao i plan promocije u procesu izrade Plana.

 

Usvojenim planom aktivnosti predviđeno je da izrada plana traje godinu dana, a sam proces izrade odvijaće se na planski i sistematičan način, kroz unaprijed utvrđene faze. Tokom procesa izrade javnost će biti informisana o aktivnostima, takođe, od građana će biti traženo da aktivno uzmu učešće, te da svojim informacijama, prijedlozima i sugestija doprinesu što kvalitetnijoj izradi konačnog dokumenta.

 

Ovaj projekat Opština Teslić sprovodi u okviru MDG-F programa očuvanja okoline i klimatske promjene.

 

Za sve dalje informacije možete se obratiti Koordinatoru za izradu lokalnog akcionog plana Draganu Mišiću.
Tel.: 053/411-552  e-mail: misic.dragan@teslic.baOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

MDG-F program Očuvanje okoliša i klimatske promjene: „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ je trogodišnji program koji zajednički provodi pet UN agencija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, u partnerstvu sa Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, opštinama, te organizacijama civilnog društva. Program se finansira sredstvima španskog Fonda za dostizanje milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F).

 
teslic.ba

 

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.