Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Теслић: Започела израда локалног еколошког плана

У складу са одлуком Скупштине општине Теслић, усвојеном на засједању одржаном 8.12.2010. године општина Теслић приступила је рализацији Локалног еколошког акционог плана (ЛЕАП) који би требао бити завршен до краја ове године.

Циљ израде овог документа је утврђивање стања животне средине општине Теслић, идентификација најалармантнијих проблема, те покретање активности за њихово рјешење и побољшање стања.

У погледу активност које су предузете у досадашњем периоду у реализацији израде Локалног еколошког акционог плана, Одлуком начелника општине изабран је осмочлани ЛЕАП тим којег сачињавају : Мира Кузмановић, Мирко Алексић, Борислав Предојевић, Касим Салкић, Мирослав Топић, Владимир Јанковић, Младен Маркочевић, као и координатора цијелог процеса Драган Мишић. Такође, 7.02.2011. године у згради Скупштине општине Теслић одржан је састанак/радионица на којем је усаглашен план активности, као и план промоције у процесу израде Плана.

Усвојеним планом активности предвиђено је да израда плана траје годину дана, а сам процес израде одвијаће се на плански и систематичан начин, кроз унапријед утврђене фазе. Током процеса израде јавност ће бити информисана о активностима, такође, од грађана ће бити тражено да активно узму учешће, те да својим информацијама, приједлозима и сугестија допринесу што квалитетнијој изради коначног документа.

Овај пројекат Општина Теслић спроводи у оквиру МДГ-Ф програма очувања околине и климатске промјене.

За све даље информације можете се обратити Координатору за израду локалног акционог плана Драгану Мишићу.
Тел.: 053/411-552 е-маил: мисиц.драган@теслиц.ба

МДГ-Ф програм Очување околиша и климатске промјене: „Стандардизација управљања околишем: повезивање локалних и државних активности у БиХ“ је трогодишњи програм који заједнички проводи пет УН агенција: УНДП, УНВ, УНЕП, ФАО и УНЕСЦО, у партнерству са Министарством за вањску трговину и економске односе БиХ, Министарством цивилних послова БиХ, Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Министарством околиша и туризма ФБиХ, Министарством пољопривреде, водопривреде и шумарства ФБиХ, општинама, те организацијама цивилног друштва. Програм се финансира средствима шпанског Фонда за достизање миленијумских развојних циљева (МДГ-Ф).


Допуна 2012.:
У јануару је Акциони план завршен и може се преузети у ПДФ формату испод.

0 Коментарa

Још нема коментара

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.